AVRUPA’nın en büyüğü olarak kabul gören IF Wedding Fashion İzmir- 8. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’na Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü’nde, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından alım heyeti organizasyonu düzenlendi.
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), IF Wedding Fashion İzmir- 8. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’na yönelik düzenlenen gelinlik alım heyetinde Azerbaycan, Belçika, İsrail ve Özbekistan’dan gelen önemli ithalatçıları ağırladı. Bu fuar kapsamında 6. kez gelinlik alım heyeti düzenlediklerini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, “Geçtiğimiz yıllarda yoğun olarak Azerbaycan, Rusya, Ürdün, Tunus, Fas, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail’den alıcıları ağırladık ve Türk gelinlik sektörü bu alım heyetleri sayesinde bu ülkelere ihracatta ciddi sıçrama gösterdi. Bu yılki organizasyona Azerbaycan, Belçika, İsrail ve Özbekistan’dan 6 alıcı firma katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından bu fuara gelen gelinlik, abiye, damatlık üretimi ve ihracatı yapan firmalar, alıcı firmalarla 200’ün üzerinde ikili görüşme yapma ve kendilerini tanıtma fırsatı yakaladı. Önümüzdeki dönemde bu görüşmelerin sonuçlarını alacağımıza inanıyor; gelinlik, abiye ve damatlık ihracatının artacağına inanıyorum” dedi.
GELİNLİK SEKTÖRÜ ROTAYI İHRACATA ÇEVİRDİ
Alım heyeti organizasyonunun alıcılar ve ihracatçılar arasındaki ilk temasın sağlanması açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Kızılgüneşler, “Yakın zamana kadar yurtiçi üretime odaklanan gelinlik sektörü IF Wedding Fuarı gibi öncü girişimler ile ihracat kapılarını zorlamaya başladı. Yaptığımız alım heyeti organizasyonu, gelinlik ve damatlık ihracatının önünü açarak alıcılarla ihracatçılarımızın ilk teması sağlıyor. Amacımız, gelinlik, damatlık üretiminde lider konumda olan İzmir’in ihracatta da lider konuma gelmesini sağlamaktır” dedi.
FOTOĞRAF