KÜTAHYA’nın Gediz ilçesinde, Gediz Kaymakamlığı Mahalli İdareler Seçim Güvenliği toplantısı düzenlendi.
Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz’ın başkanlığında ve kaymakamlık binasında düzenlenen Mahalli İdareler Seçim Güvenliği toplantısında polis ve jandarma ile siyasi parti temsilcileri hazır bulundu. Toplantıya Kaymakam Mehmet Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erdoğan Erik, İlçe Emniyet Müdürü Hacı Çağlar, AK Parti İlçe Başkanı Eflatun Coşar, CHP İlçe Başkanı Hasan Köylü, MHP İlçe Başkanı Yücel Apaydın ve Saadet Partisi İlçe Başkan Vekili Ali Aslan katıldı. Toplantıda 30 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler ile mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar heyetleri seçimlerinin huzur ve güven ortamı içinde geçmesi, uygulamalarda birlikteliğin sağlanması ve yasal hükümlerin eksiksiz yerine getirilmesi konuları görüşüldü.
Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz, mahalli idareler ile mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar heyetleri seçimlerinin huzur ve güven ortamı içinde geçmesi, uygulamalarda birlikteliğin sağlanması, yasal hükümlerin hatırlatılması ve eksiksiz yerine getirilmesi amacıyla toplantı düzenlediklerini söyledi. Kaymakam Mehmet Yılmaz, “Demokrasilerin asli unsurlarından olan seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesi için ilgili makam ve parti temsilcilerimizle bir toplantı düzenledik. Toplantıda, seçimlere katılan siyasi partilere yasal hükümlerin bir kez daha hatırlatılması, seçim kampanyalarının yasada belirtilen hükümler dahilinde karşılıklı anlayış içerisinde demokratik bir şekilde yapılması, parti yetkililerinin bu husustaki görüşlerinin alınması gibi temel konuları görüştük” dedi.
Yapılan değerlendirmeler sonunda, elektrik direkleri, bina duvarları, çeşme, elektrik ve telefon panolarına afiş, ilan yapıştırılmaması, seçim büroları ve siyasi parti binaları dışında cadde ve sokaklara tanıtıcı afiş, parti bayrağı tanıtıcı materyal asılmaması kararlaştırıldı. Miting alanlarında kullanılan her türlü afiş, poster ve seçim materyallerinin mitingin bitimiyle birlikte ilgili parti tarafından toplatılması, seçim bürolarından dışarıya yüksek sesle müzik yayını yapılmaması, propaganda araçları ile yapılan ses yayınlarının makul bir seviyede tutulması gerektiği bildirildi.
Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ, ()
FOTOĞRAF