MHP’li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yeni şehirlerarası otobüs terminali ve yanından geçen Nif Çayı’nda gerçekleştirilen ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.
Manisa’da yakın zamanda açılışı planlanan şehirlerarası otobüs terminal binası ve çevre düzenlemelerini yerinde inceleyen MHP’li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yetkililerden bilgi aldı. Başkan Ergün’e Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz de eşlik etti. Terminal binası yanından geçen Nif Çayı’nda gerçekleştirilen çalışmaları da yerinde inceleyen Başkan Ergün, 2009 yılında açıkladığı ’Benim Gözümde Gediz’ projesi hakkında açıklamada bulunarak, “Burada 96 bin metre karelik bir alanda peyzaj düzenlemesi ve Gediz’in ıslahıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. 2009 seçimlerinden önce Manisa halkıyla paylaştığım ’Benim Gözümde Gediz’ projesi kapsamında bu ıslah çalışmalarını gerçekleştireceğimizi belirtmiştik. Bu, Manisa’da turizm ve sosyal hayatı güçlendirecek bir projeydi. Bugün gördüğümüz 96 bin metrekarelik alan, Gediz Nehri üzerinde yapmayı düşündüğümüz 1 milyon metrekarelik çalışmanın onda biri de olsa, 100 dönüm üzerinde alanın ıslah çalışmalarını tamamladık. Vatandaşlarımızın hafta sonları piknik alanı olarak kullanabileceği bir alanı yürüyüş parkurları, aydınlatmalar ve her türlü güvenlik sistemiyle donatılmış hale getirmek için gerekli ıslahı bitirdik” dedi.
Gediz’in 1 milyon metrekaresinde gerçekleştirmeyi planladıkları ıslah çalışmalarının Meclis’ten geçmediğini hatırlatan Ergün, ancak garajın yan tarafı ve ön kısmında çalışmaların gerçekleştirilebildiğini söyledi.
NİF ÇAYI’NDA TEMİZLEME
Yeni terminal binasının iki cephesinde de çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Başkan Ergün, “Çay üzerinden sular çekildiği zaman gerekli iş makineleriyle şu an mevcut balçık olan kanallarda temizleme çalışmaları gerçekleştirilecek. İnşallah bu bir başlangıç olur. Koyduğumuz hedefin öncülüğü olur. İnşallah büyükşehirde de bu koyduğumuz hedefleri yapmak bizlere nasip olur” dedi.
Otogar içerisinde çeşitli sosyal donatıların da olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, sadece, otobüs durağı değil, vatandaşların da gelip vakit geçirebileceği bir yer planladıklarını kaydetti. Ergün, oturma grupları, çocuk oyun grupları ve yürüyüş parkurları bulunan oto terminal binasının Manisalıların vaktini geçireceği bir yer haline geldiğini sözlerine ekledi.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()
FOTOĞRAF