GAZİPAŞA'da fiziki ömrünü tamamladığı için yıkılan Merkez Camii'nin yerine yapılacak yeni caminin temeli törenle atıldı.

Merkez Camii'nin temel atma törenine, Kaymakam Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Antalya İl Müftüsü Ahmet Çelik, İlçe Müftüsü Ahmet Şamil Ok, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileriyle birçok vatandaş katıldı. Kuran okunmasıyla başlayan temel atma töreninde konuşan Gazipaşa Müftüsü Ok, yapımı başlayan caminin ilçe için simge ve sembol olacağını söyledi. Müftü Ok, eski caminin ihtiyaca cevap vermediğini ve fiziki ömrünü tamamladığını dile getirdi.

SEMBOL CAMİ OLACAK

İl Müftüsü Ahmet Çelik ise camilerin toplumdaki yerine vurgu yaparak caminin kelime anlamının 'toplayan' olduğunu söyledi. Kaymakam Muhittin Pamuk ise eski caminin ihtiyaca cevap vermediğini, bu nedenle yenilenmesi gerektiğini belirtti. Caminin yer itibariyle ilçenin vitrini niteliği taşıdığını dile getiren Pamuk, “İlçeye gelenler ilk girişteki bu camiyi görüyordu. Yaptığımız bu çalışma ilçemiz adına bir fırsattır aslında. Yapacağımız küçük ama modern, sembol bu cami ilçemizin simgesi haline gelecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Alanya Müftüsü Mustafa Topal'ın okuduğu duanın ardında caminin temeli atıldı. (FOTOĞRAFLI)