GAZİEMİR’E “GEZİ PARKI' AÇILDI İZMİR Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi tarafından yapılan “Gezi Parkı' törenle hizmete açıldı.
Geçen yıl Taksim’de başlayan ve ülke geneline yayılan Gezi Parkı eylemlerinin ardından, Gaziemir’de, Irmak Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve “Gezi Parkı’ adı verilen park, törenle hizmete açıldı. CHP İzmir milletvekilleri Erdal Aksünger, Mustafa Moroğlu, İl Başkan Yardımcısı Ceyhun Kayhan, İlçe Başkanı Umut Tekin, ilçe yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışa Grup Mevce müzikleri, Soğuk Heykel Atölyesi oyuncuları Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitirenleri canlandırdıkları dramatizasyon gösterisi, Belediye Halk Dansları Topluluğu ise sessiz harmandalı gösterisiyle renk kattı.
Girişinde, Gezi Parkı eylemlerini simgeleyen, elinde Türk Bayrağı tutan insan silüetinin yer aldığı heykel ve olaylar sırasında ülke genelinde yaşamını yitiren Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan’ın isimleri bulunan parkın açılışında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyesi ve Belediyemizin birlikteliğiyle yapımını tamamladığımız parka, “Gezi ruhunu’ yaşatmak amacıyla Gezi Parkı ismini verdik. Sürekli konuşmuyor, eleştirmiyor, sorgulamıyor diye eleştirdiğimiz gençlerimiz, Gezi Parkı olaylarında gösterdikleri direniş ve yaratıcılıkla gurur kaynağımız oldular. Bu ülkenin değer yargılarını, Cumhuriyeti yıpratmaya çalışanlara en büyük cevabı gençlerimiz direnişleriyle verdiler. Ülke geneline yayılan Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan ve alanları dolduran milyonlarca genç, Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni yıpratmaya çalışanlara en güzel cevabı verdiler. Gençler, Gezi Parkı direnişiyle öyle bir ayağa kalktılar ki bu ülkenin değer yargılarını yıpratma gayretinde olanlara, adaletsizliklere, ayrımcılığa, haksızlığa büyük bir ders verdiler.”
Gezi Parkı olaylarının bir dönüm noktası olduğunu savunan CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, “Taksimde başlayan olaylar ülke geneline yayıldı. Ölen insanlar bu ülkenin umudu oldu. Kocaman yürekleriyle, koca koca adamların karşısına çıkan gençler, sloganlarıyla, zekalarıyla direniş ateşini alevlendirdiler. Ülkenin karşı karşıya olduğu durumu anlatmazsak bu ülkede yaşamak bize haram olur” diye konuştu.
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise, Gezi Parkı’nda başlayan ve ülke geneline yayılan olaylardan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını savundu. Her iki milletvekili Gezi Parkı’nı yaptığı için Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Başkan Şenol, milletvekilleri ve katılımcılar gökyüzüne güvercin uçurarak parkı hizmete açtı.
foto