GAZİEMİR Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi arasında, asansörlerin yıllık kontrollerinin yapılmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Protokolle ilçedeki binalarda kullanılan asansörlerin yıllık periyodik bakım ve kontrollerin denetim yetkisi, MMO İzmir Şubesi'ne verildi.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un makamındaki protokol törenine MMO Şube Başkanı Güniz Gacaner Ermin katıldı. Asansör Yönetmeliği uyarınca asansörlerin yılda bir kez uzman mühendisler tarafından kontrolden geçirilmesi ve raporlanmasını öngören protokol, Başkan Şenol ve MMO Şube Başkanı Güniz Gacaner Ermin tarafından imzalandı.
Vatandaşların can ve mal güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Gaziemir’deki tüm asansörleri 18 yıldır bu denetimleri sürdüren tecrübeli bir kuruma emanet ediyoruz. Bir yıl boyunca tüm asansörlerin standartlara uygun çalışması sağlanacak, bakım ve kontrolleri yapılacak. Gün içinde yüzlerce insan taşıyan asansörlerimizin bakım ve kontrolü çok önemli” dedi.
FOTOĞRAF