MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde yaşayan gazeteci ve fotoğrafçı çift, çocukları Dağsu Berme’nin konu mankenliğini yaptığı çocuk temalı fotoğraf sergisi açtı. ’Doğ-uş Çağ-ında Dağsu halleri’ isimli sergide, karanlık oda konseptli 107 fotoğraf, iplere mandalla asılarak sergilendi.
Fotoğrafçı Çağın Berme ve eşi Marmaris Muhabiri Doğuş Esat Berme, kızları Dağsu Berme’nin çeşitli ortamlarda çekilmiş “Doğ-uş, Çağ-ında Dağsu halleri” temalı, karanlık oda konseptli fotoğraf sergisi açtı. Marmaris Belediyesi Müjdat Gezen Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışına siyasi parti, dernek ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Muğla ve ilçelerinde ilk kez gerçekleştirilen çocuk temalı sergide, Gökova, Marmaris ve köylerde çekilmiş 107 fotoğraf iplere mandalla asılarak tanıtıldı. 100 liradan satışa sunulan fotoğraflardan elde edilecek gelir çocuk yetiştirme kurumlarına bağışlanacak.
Gazeteci ve fotoğrafçı Çağın Sarıipek Berme, “Uzun süredir aklımızda olan sergi açma fikri, doğru zamanda ve yerde hayata geçti. Muğla bölgesinde ilk defa çocuk temalı böyle bir sergiyi sanatseverlere buluşturmaktan onur duyuyoruz. İlk kişisel sergimizde yaşam kaynağımız olan çocuklarımız üzerine idi. Evladımızın çeşitli ortamlarda doğal fotoğraflarını çektik. İkinci sergimiz Marmaris’in doğal dokusu olacak” dedi.
Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS, ()
FOTOĞRAF