GAZETECİ AKSOY’UN ADI PARKTA YAŞAYACAK KARŞIYAKA Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi’nde yaptırılan ve merhum gazeteci Tufan Aksoy’un adı verilen park hizmete açıldı.
Karşıyaka Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi’nde yaptırılan Tufan Aksoy Parkı’nın açılışına, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun yanı sıra, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, merhum Tufan Aksoy’un çocukları Kerem Aksoy ve Can Aksoy, kız kardeşi Mükafat Karakaplan, 6 yaşındaki torunu Duru Aksoy, diğer aile üyeleri ve yakınları, çok sayıda gazeteci dostu, Bayraklı Belediyesi Koordinatörü Necat Yılmaz ve Karşıyakalılar katıldı.
Tufan Aksoy’un ölüm yıldönümü olan 9 Eylül tarihine büstünü de yetiştirip parka koyacaklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Vefanın adı artık Karşıyaka oldu. Bizler, sadece, Karşıyaka’nın bu duyarlılıklarının somutlaşmasında birer aracıyız. Onların, seslerinin, bu kentin dört bir yanında yankı bulmasını sağlamaya çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz her bir projenin, parkın, meydanın, anıtın adını seçerken, bir sokağa isim verirken, Karşıyaka’ya yakışanı yapmaya çalışıyoruz. Bugün açacağımız bu park da, çok özel bir insanın adını taşıyor. Tufan Aksoy’u yakından tanıyanlar onun zarafetini, devrimci kişiliğini bilir. Kaleminin gücünü adaletten yana kullanmıştır. Karşıyakalılar seni hiç unutmayacak, ışıklı yolun tüm Türkiye’yi aydınlatsın” diye konuştu.
CHP İzmir Milletvekili Moroğlu ise, esprili bir gönderme ile Başkan Durak’a, “Cevat Durak ve Karşıyaka Belediyesi çok ayıp ediyor. Haddinizi aştığınızı bilin. Bu iktidara karşı, onun belediye başkanlarına karşı haddinizi aşıyorsunuz. Her bulduğunuz yere park açıyorsunuz. Bu doğru bir şey değil. Denizi doldurup AVM yapmak varken, gökdelenler dikmek varken, durup durup park yapıyorsunuz. Ayıp ediyorsunuz. Bu iktidara, gördüğü her metrekareyi para olarak gören ve bu paralarla yolsuzluk yapanların yolunu açanlara karşı ayıp ediyorsunuz. İyi de yapıyorsunuz. Halka karşı, Tufan Aksoy’un torunlarına karşı iyi yapıyorsunuz. Sizin gibi belediye başkanlarıyla omuz omuza çalışmaktan mutluyuz” diye seslendi.
Atilla Sertel de konuşmasında, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın gazetecilerin isimlerinin yaşatılmasına yönelik her zaman öncü olduğunu belirterek, “Bizim gibi gazeteciler, bu mesleğe çok para kazanmak, zengin olmak için girmiyor. Bizim gibi gazeteciler, eğilip bükülmeden haber yapmak, halkına doğruları ulaştırmak için mücadele ediyor. Tufan Aksoy da tam bizim gibi gazeteciydi. Genç gazetecilere öğretmen oldu. Örnek insandı. Karşıyaka’da onlarca gazeteci ismi yaşatılıyor. Belediye Başkanı Cevat Durak ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
Aile adına konuşan oğlu Can Aksoy, “Babamın ismi bu parkta ölümsüzleşecek. O bu dünyanın güzel çocuklara bırakılması gerektiğini söylüyordu. Bu parkta güzel çocuklar yetişecek. Belediye Başkanımız Cevat Durak’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmalardan sonra parkın isim tabelası aile yakınları ve gazeteciler tarafından törenle açıldı. Parktaki çocuk oyuncaklarının ilk konuğu ise, Tufan Aksoy’un 6 yaşındaki torunu Duru Aksoy oldu. Minik Duru, dedesinin adını taşıyan parkta, babası Kerem Aksoy ile birlikte oyun oynadı.
foto