İZMİR’in Foça İlçesi’ndeki Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi’ndeki üç ilköğretim okulunda “Deniz Canlılarını Tanıyalım” doğa eğitimi gerçekleştirildi.
Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi ve İzmir Körfezi’nin Yunusları Projesi kapsamında Foça’daki 203 ilköğretim öğrencisine ’Deniz canlılarını tanıyalım’ doğa eğitimi verildi.
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen proje kapsamında verilen eğitimler, üç okulda sürdürüldü. Reha Midilli İlköğretim Okulu, Reha Necla Midilli İlköğretim Okulu ve Bedia Midilli İlköğretim Okulu’ndaki eğitimlere 203 öğrenci katıldı.
HİKAYE, OYUN VE SUNUMLARLA AKTARILDI
İlköğretim 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak hayata geçirilen program ile Foça ÖÇK Bölgesi’ndeki deniz canlıları ve denizel yaşam öğrencilere tanıtıldı. Fen Bilgisi öğretmeni Hilal Çakır, öğrencilere özel olarak hazırlanan hikaye, oyun ve sunumlar yoluyla bilgi verdi. Proje yürütücüsü Vahit Alan ile birlikte proje gönüllüsü ve aynı zamanda Biyoloji Öğretmeni Ezgi Keskin’in yardımcı eğitmenliğini yürüttüğü eğitimlere 10 öğretmen de gözlemci olarak katıldı. Öğrencilerin, denizlerdeki canlı çeşitliliğine yönelik pek çok soru sorduğu eğitimlerde, sınıf öğretmenleri de eğitim programından çok memnun olduklarını ve tekrarını dilediklerini ifade etti.
Seyfi GÜL / FOÇA, ()
FOTOĞRAF