FİNİKE İlçe İdare Şube Başkanları toplantısı Kaymakam Mesut Yakuta başkanlığında gerçekleştirildi.

Finike Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Mesut Yakuta'nın yanı sıra belde belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Yakuta, devletin özellikle son yıllarda insan odaklı çalıştığını kaydetti. Devleti temsil eden kurumlar olarak kamu işlemlerinde vatandaşların işlerini güçleştirecek şekilde değil 'daha kolay nasıl hizmet verilebilir' anlayışında davranması gerektiğini belirten Yakuta, “Devleti temsil ettiğimiz bilinciyle vatandaşa en doğru hizmeti verelim. Kamu hizmetlerinde hesap verilebilir, şeffaf ve adil olunması açısından kurum amirlerimiz ve çalışanlarımızın hassasiyet göstermesini önemsiyoruz" dedi.

'KİMSEYİ BEKLETMEYİN'

Etkin verimli çalışmanın önemine de değinen Yakuta, “Devlet, etkin ve verimli olmasıyla itibar kazanır. Vatandaşın sorununu kendi sorunuz gibi görmez, empati yapmazsak başarılı olamayız. Kuruma herhangi bir işi için başvuran vatandaşlarımıza yardımcı olalım. Özellikle köylerden gelen vatandaşların işlerini eğer mümkünse aynı gün bitirelim. Sosyal bir devlet olarak engelli vatandaşlarımıza yardımcı olma konusunda da çaba sarf edelim" dedi.

SEÇİM SÜRECİNE DİKKAT

Seçimle ilgili sürece de dikkat çeken Yakuta, memurların tarafsızlık ilkesini çok önemsediklerini belirterek, "Herkesin siyasi bir görüşü olabilir ancak memur sıfatıyla hiçbir vatandaşa lehte ya da aleyhte müdahale edilmemesi gerekiyor. Seçimlerde, kamu hizmetlerine tezahür eden bir müdahale kesinlikle doğru değildir. Seçimlerde vatandaşların özgür bir şekilde oylarını kullanabilmesi için yönetmelik ve genelgelere uygun hareket edelim ve tarafsızlığımıza gölge düşürmeyelim" diye konuştu.

AB HİBE PROGRAMLARI HAZIRLAYIN

Finike'nin tarım ve turizmine ilişkin değerlendirmede yapan Yakuta şunları söyledi: "İlçede tarımsal faaliyetlerin yanı sıra turizme de önem verilmesi gerekiyor. Bir ülkenin uluslararası platformda ileri düzeyde olabilmesi için doğa ve turizme önem vermesi gerekiyor. İlçemizin hem tarımda hem de turizmde ön plana çıkabilmesi için özellikle çevre bilinci konusunda duyarlı olalım. Turizmi olumsuz etkileyecek olumsuz çevresel faaliyetlerden kaçınalım. İlçemiz

'Avrupa Birliği Hibe Programları' konusunda zayıf. İlçenin kalkınmasına katkı sağlayacak Avrupa Birliği Hibe Programları proje ofisi oluşturulması yararlı olacaktır."

Kaymakam Yakuta konuşmasının ardından tüm kurum müdürlerinden yıllık faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. Yakuta, ayrıca bir sonraki toplantı için İlçe jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Çolak'tan 'Kabahatler Kanunu' hakkında, İlçe Sağlık Müdürü Ersan Çetiner'den, talasemi hastalarına yardımcı olmak amacıyla 'talasemi' konusunda, İlçe Gıda, tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Aslan'dan ise 'gıda denetimi' çalışmalarına ilişkin sunum hazırlamalarını istedi. (FOTOĞRAFLI) Foto: Toplantıdan