FETHİYE Devlet Hastanesi'nde ilk defa kapalı böbrek ameliyatı gerçekleştirildi. Yapılan ameliyat sonrasında böbreklerindeki taş alınan hasta ertesi gün taburcu edilerek gündelik hayatına geri döndü.
Fethiye Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanları Dr. İnan Alışır ve Dr. Sedat Gök, Retrograd Intrarenal Cerrahi (RIRC) yöntemi ile kapalı böbrek taşı ameliyatı yaptı. Muğla'daki Kamu hastanelerinde ilk kez yapılan ameliyat sonrası hasta 1 gün sonra taburcu edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Üroloji Uzmanı Dr. İnan Alışır, ağrısız ve hasta açısından son derece konforlu bir yöntem ile yapılan ameliyat sonrası iyileşme sürecinin kısaldığını ve gündelik hayata dönüşün kısa sürede sağlandığını aktardı.
Bu ameliyat yönteminde 2,5 mm çapında endoskopik bir cihaz olan fleksibl üreterorenoskop ve taş kırıcı lazer cihazı kullanıldığını anlatan Alışır, "Fleksibl üreterorenoskop ile doğal idrar kanalından girilerek herhangi bir kesi, kanama olmadan böbreğe kadar ulaşılmakta ve böbrek içindeki taşlar bu ince fleksibl üreterorenoskopun içinden geçen lazerle kırılıp parçalanmaktadır. Muğla ilinde yalnızca hastanemizde yapılabilen bu ameliyat sayesinde, birçok böbrek taşı hastasının artık Antalya veya İzmir'e gitmelerine gerek kalmamıştır" dedi. (FOTOĞRAFLI)