İZMİR’deki Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, hata payını en aza indiren femtosaniye lazer cihazının katarakt ve lasik ameliyatlarını daha güvenli hale getirdiğini söyledi.
Katarakt ameliyatlarını 1976 yılından bu yana yaptığını anlatan Mahmut Kaşkaloğlu, bunun için uzun yıllar fako cihazını kullandıklarını söyledi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kullanılmaya başlanan “femtosaniye lazer’in ise ameliyat sırasında hastaya yüksek güvenlik ve konfor sağladığını dile getirdi. Femtosaniye lazerin doktor kaynaklı hataların önüne geçtiğine dikkat çeken Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, milimetrik kesilerin düzgün yapılmasından dolayı katarakt ameliyatlarında büyük avantaj sağlandığını belirtti. Teknolojik yatırımlarına bir yenisini daha eklediklerini vurgulayan Kaşkaloğlu, cihazı kullanmak için özel bir eğitim alındığını ve son teknolojiye sahip femtosaniye lazerin, robotik cerrahi alanında en gelişmiş cihazlar arasında yer aldığını anlattı.
Göz merceğinin zamanla özelliğini yitirdiğini ve katarakt rahatsızlığına yol açtığını söyleyen Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, gözün içindeki merceği temizleyerek, yeni bir yapay mercek yerleştirdiklerini ve başarı oranının çok yüksek olduğunu dile getirdi.
Katarakt operasyonu sonrasında pekçok hastanın, görme kusurlarının da ortadan kaldırıldığına dikkat çeken Kaşkaloğlu, “Günümüzde gelişen multifocal lens teknolojisi ve kısa süren lazerli katarakt ameliyatı sayesinde, hastaların diğer görme kusurları da tedavi edilebiliyor. Böylece kişi, gözlüksüz yeni bir yaşama başlayabiliyor” dedi.
Hastaların konforunu ve ameliyat başarısını arttırmak için gerekli yatırımları yaptıklarını dile getiren Prof. Dr. Kaşkaloğlu, femtosaniye lazer ile katarakt ameliyatlarında hastanın 15 dakikalık bir operasyon sonrasında evine giderek, çok kısa sürede günlük yaşantısına geri dönebildiğini sözlerine ekledi.
FOTOĞRAF