SEVİLEN sanatçı Sümer Ezgü’nün 1999 yılında Hamburg’da kayda aldığı “Bir Sevdadır Türküler' isimli albümü, yoğun istek üzerine, Ezgü Müzik etiketi ile yeniden müzik marketlerdeki raflarda yerini aldı.
Türkiye’nin en sevilen ve en çok dinlenilen Türk halk müziği ezgilerinin yer aldığı albümün düzenlemeleri, Karadeniz müziklerinin sevilen ismi Fuat Saka tarafından yapıldı. “Uluslararası etnik müzik alanında bizim de gerçeklerimizin yeri olmalıdır” diyen Sümer Ezgü’nün yaptığı titiz çalışma, türkülere yeni ve modern bir bakış açısı getiriyor. Otantik yapıyı kollayan, söz ve müziği bozmadan yapılan çalışmada toplam on eser dinleyicisi ile buluşuyor.
Albümde klarneti Bulgar müzisyen Tuna'n Kurtisev, saksafon ve flütü Danimarkalı Claus Matthıessen, gitarları Fuat Saka, etnik sazlardan sipsiyi Ferhat Erdem, zurnayı Adil Çelebi, kemaneyi İhsan Mendeş ve bağlamayı ise Sümer Ezgü çaldı. Albümde, Cemilem, Sevdan, Arslan Mustafa'm, Harmandalı Zeybeği, Asmam Çardaktan, İzmir'in Kavakları, Bodrum Hakimi, Dağlar Kızı Reyhan, İki Keklik, Bad-ı Saba isimli eserler yer aldı. Albümdeki Cemilem ve Sevdan isimli türkülere çekilen klip modern ve etnik tarzı ile çok ilgi çekmişti.
Çok istek alan albümün yeniden dinleyiciler ile buluşmasını sağlayan Sümer Ezgü, “Yıllar önce Ezgü Ajans'ı kapattığımız için bu albüm bulunmuyordu ve benden sürekli isteniyordu. Sipsi, cura, bağlama, zurna, kemane gibi Anadolu etnik sazlarının modern anlayışla buluştuğu bu albüme isteği karşılamak için Ezgü Müzik etiketiyle yeniden çıkardık. Sahne programlarımda albümün türküleri yoğun istek alıyor. Bu albüm aynı zamanda sevgili Fuat Saka'yla derin dostluğumuzu da başlatmıştır” dedi.
FOTOĞRAF