KÜTAHYA’nın Gediz ilçesinde, bundan sonra esnaften “Hijyen Eğitim Sertifikası” istenileceği bildirildi.
Gediz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Canata, esnaflardan istenilen “Portör Muayenesi” yerine, bundan sonra “Hijyen Eğitim Sertifikası” istenileceğini söyledi.
Esnaflara, hijyen eğitimi sertifikalarının Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan Hijyen Eğitim Programları dahilinde verileceğini belirten Canata, “Önümüzdeki Temmuz ayından itibaren esnaflardan istenmeye başlanacak Hijyen Eğitim Sertifikası sadece Halk Eğitim Merkezleri’nden alınabilecek. Yapılacak kontrollerde esnaflarımızın ağır para cezalarına maruz kalmamaları için uyarma gereği duyduk. Yakında esnaflarımıza yönelik Hijyen Eğitim Programları çalışmalarına başlayacağız” dedi.
Canata, Hijyen Eğitim Sertifikası’nın yeni çıkan uygulama ile Halk Eğitim Merkezleri’nin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumlarından alınabileceğini kaydetti.
Hijyen gerektiren tüm işyerleri sahipleri ve çalışanları bu eğitimi almak zorunda olduğunu da vurgulayan Canata, “Tüm esnaflarımızın kesinlikle bu konuyu dikkate almaları gerekir. Aksi takdirde, kendileri veya yanlarında çalışanlar mağdur duruma düşebilirler” dedi.
Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ, () Fotoğraflı