MİLLİYETÇİ Hareket Parti (MHP) tarafından büyükşehir olan Manisa’da tekrar belediye başkan adayı gösterilen Cengiz Ergün, partisinin yeni kurulan Yunusemre İlçesi Belediye Başkan Adayı Mimar Azmi Açıkdil ile Üçpınar Beldesi’ni ziyaret edip, 30 Mart’taki seçimlerde destek istedi.
Beldede havaifişeklerle karşılanan iki başkan adayı, kndilerine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaş ve partililerle tek tek tokalaştı.
Ergün ve Açıdil, daha sonra belde kıraathanesinde halka seslendi. Manisa’nın büyükşehir olduğuna dikkati çeken Yunusemre İlçesi Belediye Başkan Adayı Mimar Azmi Açıkdil, bununda planlama yapma, imar sorunlarını düzenleme gibi önemli bir getirisinin olduğunu söyledi. Bakir durumda olan Üçpınar gibi birçok belde ve köyün planlamalarının doğru bir şekilde yapılması için işin ehline teslim edilmesi gerektiğini savunan Açıkdil, seçimlerde üç hilale destek istedi.
Manisa Belediyesi’ni 96 milyon lira borç ile aldıklarını belirten Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise “Bu borç yükünün atılmasının ardından 57 mahallenin tamamına tüm altyapı ve üstyapı hizmetlerinin götürüldü. “Manisa değişiyor' sloganıyla kent adeta baştan aşağı yenilendi ve değişti. 2009 yılında 65 milyon TL geliri olan belediye, 2013 yılı sonu itibariyle 195 milyon lira gelire ulaştı. Çok şükür çalmadık, çırpmadık ve bugün alnımız açık bir şekilde karşınıza çıkıyoruz” dedi.
Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte bütçenin 1 milyar lire gibi bir rakama ulaşacağına dikkat çeken Ergün, “Bu bütçeyi adaletli bir şekilde yönetecek emin ellere emanet edin. Bu bütçeyle ulaşım, altyapı, yol, arıtma ve atık projeleri, mezarlık ve defin işlemleri gibi birçok hizmetin Büyükşehir belediyesi tarafından yerine getirilecek” diye konuştu.
Manisa’nın ilk kez büyükşehir olarak seçimlere gideceğini de vurgulayan Ergün, şöyle konuştu: “Yaklaşık 5 yıldır mesai arkadaşlığı yaptığım Azmi Açıkdil’i Yunusemre Belediyesi başkanı olarak görmek istiyorum. Bunun sözünü sizlerden istiyorum. Ayrıca Yunusemre ilçemizden 6 meclis üyesi büyükşehire gelecek. En az 4 tanesini haklarınızı en iyi şekilde savunması için Milliyetçi Hareket Partisi’nden meclise göndermenizi de istiyorum” talep ediyorum.”
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, () Fotoğraflı