İZMİR’de görevdeki belediye başkanlarının yarısıyla yollarını ayıran CHP, değişimi sancılı yaşıyor. İstifalar, protestolar ve manifestolarla boğuşan partinin İzmir İl Başkanı Ali Engin, tepkilere sert çıkarak, “Kendilerini yazsaydık “tek adam' tarafından atanmış olmayacaklar mıydı? Bu sistemi bilerek aday oldular. Onları da “tek adam' atamıştı” dedi.
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Konak, Kınık ve Menderes belediye başkanlarının partiden istifa etmelerini, aday gösterilmeyenlerin manifestosunu şu sözlerle değerlendirdi:
“Bu partiye kente hizmet eden insanların partiden ayrılmasını istemeyiz. Bu arkadaşlarımız CHP felsefesiyle uyumlu değillermiş. Sadece koltuklarını korumak için siyasettelermiş 15, 10 ve 5 yıl başkanlık yapmışlar. Onların yerine kadın ve gençler aldı. Bu konuda fedakarlık yapmaları gerekiyordu. Bunu tepkileri İzmir halkının tasvip etmeyeceğine inanıyorum. Kendileri yazsaydık “tek adam' tarafından atanmış olmayacaklar mıydı? Bu sistemi bilerek aday oldular. Onları da “tek adam' atamıştı. Sürece saygı duysunlar. Bu yaşananlardan partiye zarar gelmez. 3-5 gün içinde bu işleri geride bırakarak yürüyeceğiz. İzmir oylarını bölmeyecek. Adaylarımız güveniyorum. Zaafiyet yaşamıyoruz, meclis üyesi listelerini hazırlamaya başladık. Ben adaylarla ilgili genelde olumlu tepkiler alıyorum. CHP içindeki tepkileri basın abartıyor. Kolay değil 30 ilçenin yarısı değişiyor ama bu işi fazla uzatmasınlar”
Elif DEMİRCİ / İZMİR, () FOTOĞRAF