TÜRKİYE Beyazay Derneği İzmir Şubesi, Konak Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından, engellilerin kamu personeli seçme sınavına hazırlanması için düzenlenen kurslarda, eğitime başlandı. Kurslara yaklaşık 125 engelli başvuruda bulundu.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 27 Nisan’da düzenlenecek olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılacak engellilere destek olmak amacıyla Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şubesi, Konak Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ortaklaşa bir çalışma başlattı. Engellilerin sınava hazırlanmasına katkıda bulunmak amacıyla hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı program yapıldı. Hafta içi eğitimlere katılıp toplam 216 saat eğitim alacak olan engelliler, bugün Hacı Şakir Eczacıbaşı Ortaokulu’nda ders başı yaptı. Engellilere, 12 kişilik sınıflarda, Gülşah Balta, Turan Yüksel, Gözde Manav ve Ayşegül Budak eğitim verecek. Engelliler saat 14.00 ile 18.05 arasında kurs görecek. Öte yandan hafta sonunda ise dersler, Nevvar Salih İşgören Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi’nde yapılacak.
Konak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasin Öztürk, “ÖSYM tarafından engelliler için düzenlenen sınava, bize ulaşan engellileri en iyi şekilde hazırlamayı amaçlıyoruz. Görme engelliler için ayrı sınıflarda eğitim verilecek” dedi.
FOTOĞRAF