EGE Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münevver Yalçınkaya emekliliğe törenle uğurlandı.
Eğitim Fakültesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen törene Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Doğan ve Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ragıp Özyürek, Prof. Dr. Yalçınkaya’nın arkadaşları, ailesi ve öğrencileri katıldı.
Prof. Dr. Süleyman Doğan, “Emeklilik bir insanı yaşamdan koparmaz. Ama alışmış olduğu yaşamın değişmesi nedeniyle hüzünlü olur. Sevinçler paylaşıldıkça artar, hüzünler paylaşıldıkça azalır. Bunları paylaşmak için buradayız” diye konuştu.
Ege Üniversitesi’ne, meslek arkadaşlarına, hayatına yön veren hocalarına teşekkür eden Prof. Dr. Yalçınkaya duygusal bir konuşma yaptı, “Öğrencilerime hep insan ilişkilerini ön planda tutmanın önemini anlattım. Öğrencilerim söylediklerimi içselleştirdiler. Bugün de buraya gelerek vefalarını gösterdiler. Bilgi her yerden alınır. Ama insani değerler sevgi, saygı bilginin kapılarını açar. Tevazu, vefa önemlidir” dedi.
İZMİR ()
foto