ISPARTA Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, belediye başkan adaylarının Isparta 71 bin emekliyi dikkate alarak projeler hazırlaması gerektiğini söyledi.

Isparta Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, belediye başkan adaylarına emekli ve yaşlılara yönelik projelere yer vermelerini istedi. Belediye başkan adaylarının kendilerini ziyaret ettiğini anlatan Ersal, adayların şu ana kadar emeklilere yönelik projelerinden hiç bahsetmediğine dikkati çekti. Adayların çeşitli vaatlerde bulunduğunu vurgulayan Ersal, "İcraatlar, sözlerle değil, plan ve projelerle olur. Bize verecekleri vaatler ancak o şekilde olur. Hiçbir partinin arka bahçesi değiliz. Bizleri çantada keklik görmesinler" diye konuştu.

ZAM DEĞİL SADAKA VERDİLER

2014 yılında emekliye verilen zamların emekliyi memnun etmediğini anlatan Ersal, "Emekliye yapılan zam bir sadakadır. Sadaka kabul edecek insanlar değiliz. Alnımız ak, yüzümüz pak çalışarak emekli olmuş insanlarız. Devlet, yüzdeli zam vererek bizleri avutuyor. Bugün düşük maaş alanla yüksek maaş alan arasındaki fark dağ gibi büyüyor" diye konuştu.

MEKLİLER İNİM İNİM İNLEMEKTE

Geçinmek için emeklilerin mucize yarattığını aktaran Ersal, "Türkiye'de 10,5 milyon emekli var. Gençlik yıllarını 25 yıl çalışarak, devlete olan her türlü vecibelerini yerine getirmiş, vergisini, sigortasını, her şeyini ödemiş ama emekli olalım da rahat ve huzurlu yaşayayım diyeceği zamanda da emekli olmuş. Ama maalesef Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik şartlara göre emeklilerimiz rahat yaşamayı bırak, normal geçim endeksinin altında bir para aldığı için açlıkla baş başa kalmaktadır. Emeklimiz hiçbir zaman bunu hak etmemektedir" dedi. (FOTOĞRAFLI)