EKONOMİ Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi genel kurulunda kullanılan 75 oyun 59’unu alan Hicran Özdamar başkanlığa seçildi. Ebru Dön Keskin’in listesi 13 oy alırken, Özdamar derneğin ilk kadın başkanı oldu.
Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi olağan genel kurul toplantısı, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Salonu’nda yapıldı. Genel kurula EMD Genel Başkanı Turgay Türker, EMD Genel Sekreteri Hüseyin Tunçay, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, EMD üyeleri ve İzmir basınının temsilcileri katıldı. İki liste ile gidilen genel kurulda İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya İlişkileri Uzmanı Hicran Özdamar ile Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Basın Danışmanı Ebru Dön Keskin’in listeleri yarıştı.
İki dönem üst üste olmak üzere dört yıldır EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Tolga Albay, dernekçiliğin bir bayrak yarışı olduğunu, derneğin kurumsal kimliğinin önemli bir noktaya getirildiğini, göreve gelecek yeni yönetimin bu kimliği daha da ileriye götüreceğine olan inancını vurguladı.
EMD Genel Başkanı Turgay Türker ise EMD’nin etik değerlere bağlı bir dernek olduğunu belirtti. Türker, derneğin faaliyetlerinde kazancının kaynağını bilmedikleri şirketlerin reklam ve sponsorluk tekliflerine kayıtsız kaldıklarını ifade etti.
Başkan adaylarının konuşmalarının ardından seçime geçildi. Toplam 75 üyenin oy kullandığı genel kurulda 59 oy alan Hicran Özdamar’ın listesi seçimi kazandı. Özdamar’ın listesinde Kutay Gürocak, Ahmet Buğra Tokmakoğlu, Murat Demircan, Şeyda Gümüş, Murat Ervin, Ayşegül Güneysu yer aldı. Denetim Kurulu; Zehra Uğur, Saadet Erciyas ve Emin Varol’dan, Onur Kurulu Serap Zeybek Ihlamur, Deniz Sipahi, Tolga Albay ve Ercan Sever’den oluştu.
(AÖ)
FOTOĞRAF