ERZURUM Büyükşehir Belediye Başkanı AK partili Ahmet Küçükler'in girişimleri sonucu ekmeğe yapılan zam geri alındı. 90 kuruşa çıkarılan ekmek eskiden olduğu gibi yine 75 kuruştan satılacak.



Erzurum Fırıncılar Odası Başkanı Remzi Keteci, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat ile birlikte Başkan Küçükler'i makamında ziyaret etti. Her iki başkanla ekmek zammını konuştuklarını belirten Ahmet Küçükler, "Remzi Keteci, ekmek zammını geri çektiklerini ifade etti. Bundan büyük bir memnuniyet duyduk. Şehrimiz orta sınıf insanların yaşadığı bir kentt. Yapılan zam halkımız tarafından teqki gördü. Şu da bir gerçek, son haftalarda başta un fiyatları olmak üzere, ekmek girdisinde zamlar oluştu. Fırıncı esnafın maliyetleri arttı. Bu gerçeğe rağmen sayın Keteci'nin üyelerini ikna etmesi ve zammı geri çekmeleri bir fedakarlıktır. Duyarlı davranışları için kendilerine şahsım ve halkımız adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Başkan Ahmet Küçükler, zammın geri alınmasıyla birlikte belediyenin ekmek üretiminden vazgeçtiğini de belirtti. Küçükler, "Zamdan sonra gerekli hazırlıklarımızı yapmıştık. Ekmek fabrikasını revizyonunu tamamlamış durumdaydık. Bu hafta ekmek üretimine başlıyorduk. Ancak artık gerek kalmadı" dedi. (KS)-(FOTOĞRAFLI)