BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı 120 saatlik Motorlu Taşıt Sürücüleri Sınav Sorumlusu Kursu’nu bitiren 107 öğretmen, sertifikalarını aldı.
Burhaniye’de açılan Motorlu Taşıt Sürücüleri Sınav Sorumlusu Kursu’nu bitiren öğretmenler için Celal Toraman Anadulu Lisesi Salonu’nda belge töreni düzenlendi. Belge sahibi olan öğretmenlerin ilçedeki ehliyet sınavlarında görev yapacağı belirtildi.
Kursu bitiren öğretmenlere belgelerini veren Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, ehliyet vermenin çok kolay olmamasını istedi. Türkiye’de trafik kazalarında kaybedilen can sayısının, deprem ve terör olaylarında kaybedilenlerden fazla olduğunun altını çizen Kaymakam Osman Yenidoğan, “Ehliyet vermek çok kolay olmamalı. Ehliyet verme konusunu çok ciddiye alın. Bu kursu bitiren arkadaşlarımın 32 saatlik güvenli araç kullanma kursunu da almalarını istiyorum. Bugün yurdumuzda trafik kazalarında meydana gelen can kaybı, deprem yada terör olaylarındaki kayıplardan çok fazla. Ne olur sınavlarda çok dikkatli olun” diye konuştu.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin de, ilçede ilk defa bu kursun açıldığını söyleyerek Edremit ve Gömeç’ten de katılımların olduğunu bildirdi.
Sefer TALAY / BURHANİYE, () Fotoğraflı