ANTALYA İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Demre'de, Avrupa Birliği (AB) Projeleri tanıtım semineri düzenlendi.

Beymelek Beldesi'ndeki Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü'ndeki semineri, Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Şube Müdürleri Salih Akbulut, Uğur Ceylan, Demre ve Finike ilçelerinde görev yapan Ar-ge birimi sorumluları ve ekiplerinden 87 öğretmen katıldı. Semineri, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge Birimi Temsilcisi İngilizce öğretmeni Serkan Tanman verdi.

AB projeleri konusunda bilgilendirme yapılan seminerde, projelere ön hazırlık, proje yazımı, proje üretimi, başvuru ilişkileri, başvuru işlemleri anlatıldı. ERASMUS+ PLAS Projesi'nin de anlatıldığı seminerde, katılımcıların soruları da yanıtlanarak örneklemeler yapıldı.

AB PROJESİ HAZIRLANACAK

Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, seminerin daha çok AB projesi üreterek, AB üyesi ve AB adayı olan ülkelerle daha çok ilişki kurabilmek amacıyla düzenlendiğini söyledi. Hazırlanacak projelerle daha çok eğitimcinin farklı ülkelerle kültürel alışveriş yapmasını hedeflediklerini anlatan Aldal, "Şu anda Demre'de 8 AB projesi hazırlanıyor. Bu seminerde edinilen bilgilerle yeni projeler üreteceğiz" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)