İZMİR’deki sivil toplum örgütlerinden, kadın girişimciliğini artırmak ve kadınların iş hayatında daha çok yer almasını sağlamak amacıyla projeler üreten Ege İş Kadınları Derneği’nde (EGİKAD) yeni başkan Betül Elmasoğlu oldu.
Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) merkezinde yapılan EGİKAD genel kuruluna dernek üyeleri büyük ilgi gösterdi. Genel kurulda ilk konuşmayı yapan EGİKAD Başkanı Işın Yılmaz, kurucu üyesi olduğu derneğin çocuğu gibi olduğunu belirterek, dernek çalışmalarına bundan sonra da destek olacağını söyledi. 5 yıllık dönemde yaptıkları çalışmalarla kadın girişimciliğinin geliştirilmesi, kadınların iş ve sosyal hayatta daha görünür olması için çaba harcadıklarını dile getiren Yılmaz, bu süreçte kendisine destek olan dernek üyelerine teşekkür etti. Yılmaz derneği bugüne kadar gerçekleştirdikleri projelerle uluslararası hale getirdiklerine dikkat çekerek, özellikle Bez Bebek projesi ile şiddet gören kadınlar adına farkındalık yarattıklarını kaydetti.
Daha sonra yapılan seçimlerde Betül Elmasoğlu’nun listesi oy birliği ile seçilirken, yeni yönetimde; Nilhan Antitoros Tunç, Canan Evren, Duha Baran, Nazan Açıksöz, Pınar Kılıç, Fulya Şen yer aldı.
Başkanlık seçiminin ardından konuşan EGİKAD’ın yeni başkanı Betül Elmasoğlu, Işın Yılmaz döneminde derneğin çok iyi projeler ürettiğine işaret ederek, yeni dönemde de yeni projelerle yollarına devam edeceklerini söyledi. Yılmaz’dan aldığı bayrağı daha yukarılara taşımak için yeni dönemde ekip arkadaşları ve dernek üyeleri ile birlikte gece gündüz çalışacaklarını vurgulayan Elmasoğlu, “EGİKAD’lı olmak gurur meselesi ve bu gurur bize farklı bir sorumluluk veriyor. Ben de bu dönem bu sorumluluğu üyelerimizin desteği ile hissettim. Benimle birlikte aynı niyette hareket edecek dernek için özveri ile çalışacak üyeleri bir araya getirdim. Üyelerimiz kimi yönetimde, kimi komisyonda, kimi sade üye olarak tüm gayretleri ile bizlerle birlikte olacağı inancım sonsuzdur” dedi.
FOTOĞRAF