EGE Bölgesi Üniversiteleri Fen Fakülteleri Dekanları Toplantısı, İzmir’deki Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
“Türkiye’de Bilim Politikaları, Temel Bilimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri' konusunda fikir alışverişinde bulunmak için Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı, Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Sökmen, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özçelik, İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu, İzmir Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Tiryaki, Gediz Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Huyugüzel, Yaşar Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Behzat Gürkan, Celal Bayar Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Maraş, Adnan Menderes Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Erdağ, Dumlupınar Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Uşak Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Soykan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bedrettin Mercimek, Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdal Dikmen, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Demir, Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mustafa Yıldız, Balıkesir Üniversitesi Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Narlı, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Varol Keskin ve Prof. Dr. Sinan Akgöl katıldı.
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı, “Türkiye’de temel bilimlerdeki çöküşün temel nedenleri ve bunun çözüm önerileri için Ege Bölgesi’nde bulunan fen fakültesi dekanlarıyla bir araya gelerek, fikir oluşturmak amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdik. İlk kez böyle bir toplantıyı gerçekleştiriyor ve ev sahipliğini yapıyoruz. Arkadaşlarımın gelmesinden dolayı çok mutluyum. Bu toplantıya önem verip katıldıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Toplantımız 15-16 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan sempozyuma bir ön hazırlık niteliği taşıyor. 4-5 Nisan 2014 tarihinde Sakarya Üniversitesi’nde Türkiye’deki fen fakültesi dekanlarıyla “Dekanlar Konseyi' toplantımız var. Ege Bölgesi dekanları olarak ortak bir sesle gitmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Prof. Dr. Kazancı, “Ana sınıfından doktoraya kadar eğitim sistemimiz çok planlı ve ihtiyaca göre düzenlenmemiştir. Bu nedenle daha fazla zaman kaybetmeden ve kararlı bir şekilde çözüm önerileri hızla devreye sokulmalı ve ülkemizin 2023 vizyonu ile bütünleştirilmelidir” dedi.
Toplantıda, 2005-2013 yılları arasında açılan fizik ve kimya bölümleri kontenjan konuları, fen fakültesi mezunlarının istihdam sorunları, lise ve üniversitelerdeki eğitim yetersizliği, öğrencilerin laboratuvar ortamına girdiğinde karşılaştığı problemler, özel ve devlet üniversiteleri arasındaki eğitim kaliteleri konuları ele alındı.
Etkinlikte, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı, katılan dekanlara “Ege Orman Vakfı Doğa Dostu Sertifikası' verdi.
(AÖ)
FOTOĞRAF