DEMOKRATİK Sol Parti, Denizli’de yerel seçimlere Büyükşehir ile beş ilçede girecek. DSP Denizli İl Başkanı Sevgi Kıyak, altı başkan adayından ikisinin kadın olduğunu söyledi. DSP, Çivril’de Hatice Karakaya, Güney’de ise Ümmü Orhanlı ile seçim yarışına katılacak.
DSP İl Başkanı Sevgi Kıyak, partisini il binasında düzenlediği toplantıda belediye başkan adaylarını tanıttı. 30 Mart yerel seçimlerinin DSP’nin uyanış günü olacağını belirten Kıyak, partiye yeni katılan 42 kişiye de üyelik rozetlerini taktı. Türkiye’de yaşanan iktidar-cemaat hesaplaşması, yolsuzluk-rüşvet olayları, internete sansür yasası, yargının yürütmeye bağlanması ile yargı ve emniyet mensuplarının değiştirilmesiyle ilgili gelişmeleri endişeyle izlediklerini vurgulayan Kıyak, Büyükşehir’de Ozan Özbay’la yerel seçimlere gireceklerini açıkladı.
Pamukkale başkan adayının Abdülbaki Yıldız, Merkezefendi başkan adayının Bülent Sarmak olduğunu açıklayan Kıyak, yerel seçimlere Acıpayam’da Fethi İlhan, Çivril’de Hatice Karakaya ve Güney’de Ümmü Orhanlı ile gireceklerini söyledi. Kıyak, başkan adaylıklarında kadınlara en fazla şans veren parti olduklarını da söyledi.
Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF