BORNOVA Belediyesi’nin projesini hazırladığı Doğanlar Stadyumu’nda yapım çalışmaları başladı.
Bornova Belediyesi UEFA standartlarındaki Doğanlar Stadyumu’nun yapımında proje ve ihale süreçlerini tamamladıktan sonra yapım işlerini de başlattı. Bornova Belediyesi, Ankara Caddesi üzerindeki Naldöken Kavşağı’ndan kolaylıkla ulaşılabilen 10 bin seyirci kapasiteli yeni stadın tribün temelleri atıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de yapım bedelinin yüzde 50’sini karşılayacağı Doğanlar Stadyumu 550 günde tamamlanacak.
Doğanlar Hurdacılar Sitesi’nin karşısındaki 1410, 1412 ve 1607 sokaklar arasında kalan 21 bin 658 metrekare alanda yapılacak UEFA standartlarındaki Doğanlar Stadyumu 2015 yılı başında tamamlanacak. Doğanlar Stadyumu’nda engellilerin spor karşılaşmalarını izleyebilmesi için de altyapı düzenlemeleri yapılacak.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 5 yıldır ilçede amatör ve profesyonel spor dallarına verdikleri desteklerin karşılığını şampiyonluklar ve madalyalarla aldıklarını söyledi. Her yıl binlerce Bornovalıya spor imkanları sunarak vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmelerine de katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Sındır, “İzmir’in en önemli ihtiyaçlarından birisi de yeni ve modern bir futbol idi. İzmir’in yeni stadyumunun Bornova’da olması gerektiğine karar verdik ve harekete geçtik. Ulaşım bakımından en kolay olacak noktayı seçip alanımızı belirledikten sonra proje ve ihale çalışmalarını tamamladık. Yeni stadyumumuzun inşaat çalışmaları başladı ve hızla sürüyor” dedi.
FOTOĞRAF