TOROSLAR Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) önderliğinde doğa tutkunları, doğa yürüyüşünde buluşuyor. Kulüp, 16 Şubat Pazar günü Kelbesson Antik Kenti ile Kızlar Dağı yürüyüşü gerçekleştiriyor.
Etkinlik rehberleri Serhat Güner, Aynur Sorgun, Şinasi Can ve Mevlüt Özciğer doğa yürüyüşüne katılanlara eşlik edecek. Antalya- Saklıkent yolu üzerindeki Alimpınarı Yaylası yakınlarında bulunan Kelbessos Antik Kenti ziyareti ile başlayacak yürürüş, kısa ve uzun parkur olarak ikiye ayrıldı. Kısa parkur yürüyüşçüleri 10 kilometre, uzun parkur yürüyüşçüleri ise 14 kilometre yürüyerek 1100 metre yükseklikteki Alimpınarı Yaylası'nda buluşacak. Uzun parkur yürüyüşçüleri buradan 1530 rakımda bulunan Kızlar Dağı zirvesine çıkarak, öğle yemeğini eşsiz manzara eşliğinde yiyecek.
Kısa parkur yürüyüşçüleri ise Kozdağı Mahallesi'nden geçerek Saklıkent yolu üzerinde yürüyüşü sonlandıracak. Katılımcılara mevsime uygun kıyafetler giymeleri konusunda uyarı yapan TODOSK yönetimi, yağmurluk, eldiven ve bere getirilmesi konusunda uyarıda bulundu. (FOTOĞRAFLI)