ÇINARLI’DA 14 bin 500 metrekarelik alanına yayılan, zengin bitki çeşitliliği ve ağaçlarıyla yıllardır bir köşede bekleyen rekreasyon alanında son rötuşlar yapılıyor.
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Çınarlı Rekreasyon Alanı’nın İzmir halkıyla buluşması için sayılı günler kaldı. Tüm hızıyla devam eden çalışmaları yakından takip eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, başkan yardımcıları, müdürler, Çınarlı ve Mersinli Mahalle muhtarlarıyla birlikte Çınarlı’da incelemelerde bulundu. Eksiklerin bir an önce tamamlanması ve İzmirlilere güvenli, rahat, huzurlu bir ortam oluşturulması talimatı veren Başkan Tartan “Oksijen deposu olmasına rağmen kent yaşamında kazandırılamamış ve bir kenarda unutulmuş bu güzel arazi bundan sonra İzmirlilerin doğayla bütünleştiği bir ortam olacak. Çağdaş kentlere baktığınız zaman hepsinde doğal dokunun korunduğunu ve nefes alınacak meydanlar, yeşil alanlar oluşturulduğunu görebilirsiniz. Biz İzmir’i, aydınlık insanına yakışan çağdaş bir noktaya taşımak için çalışıyoruz. Çınarlı da kentin unutulmuş bir köşesi, saklı bir cenneti olarak yıllardır bir kenarda bekliyordu. Bir tek ağaca bile dokunmadan, yolları, alana inşa edilen her şeyi varolan ağaçların konumuna göre planladık. Ancak biz doğaya ve insana gösterdiğimiz değer ve saygıyı unutmayarak, projeyi ağaçlara göre yaptık. Bu proje yıkımın değil ağaçların, doğanın projesidir” dedi.
Çalışmalarında son aşamaya gelen Çınarlı Rekreasyon Alanı Mart ayı içerisinde düzenlenecek dev organizasyonla İzmirlilerin kullanımına açılacak. Amfi tiyatrosu, seyir kulesi, yüksek ağaçları, boydan boya kıvrılarak akan su yolu, engellilere de sahip çıkan ve engelli yürüyüş yolları barındıran dizaynı, çocuk oyun ve spor alanlarıyla herkese kucak açan alan, İzmir’in yeni cenneti olacak. Metro Stadyum İstasyonu karşısında yer alan Çınarlı Rekreasyon Alanına otobüs duraklarına olan yakınlığıyla da kent içinde ulaşımı en kolay yeşil alanlar arasında yerini alacak.
İZMİR ()
foto