DENİZLİ Ticaret Odası, Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi, İnanç Dış Ticaret Hizmetleri Grubu ve Nilüfer Kadınlar Derneği işbirliğiyle düzenlenen ve 4 hafta süren Dış Ticaret Eğitimi sona erdi. Eğitimi tamamlayan 239 kişiye, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Dış Ticaret Eğitimi, Denizli’deki işletmelerde görev yapan çalışanların, dış ticaret alanındaki yetkinliklerini arttırmak amacıyla ücretsiz olarak Denizli Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kursiyerlere, İthalat Rejimi ve Türleri, İthalatta Vesaik, İthalat Uygulamaları, Gümrük Aşamaları. Niçin Dış Ticaret? İhracat Nedir? İhracat Rejimi, Dökümantasyon Bilgisi, Teslim ve Ödeme Şekilleri, Dahilde İşleme İzin Belgesi (DİİB) Rejimi, İthalat ve İhracatta Üretim, İthalat ve İhracat kardeş midir? Düşman mıdır? konularında eğitim verildi.
Sertifika törenine Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Habib Yıldız, İnanç Dış Ticaret Hizmetleri Grubu Kurucusu Nejdet Külünk, Nilüfer Kadınlar Derneği üyeleri ve çok sayıda kursiyer katıldı. Necdet Özer, dış ticarette Denizli’nin ön planda olduğunu belirterek, “Denizli, 3 buçuk milyar dolar ile 174 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. İhracat sıralamasında Türkiye sekizincisi olduk. Dolayasıyla dış ticareti çok önemsiyoruz” dedi.
Ferah IŞIK / DENİZLİ, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF