MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde faaliyet gösteren bisiklet kulübünün Yatağan Stratonikeia Antik Kenti’ne düzenledikleri geziye katılanlar, Yatağan’da termik santralarla kömür madeni ocaklarının özelleştirilmesine karşı direnişte olan enerji işçilerine destek verdi.
Kulüp sorumlusu Emrah Tezel başkanlığındaki bisikletçiler Stratonikeia Antik Kenti girişinde kazı başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ve Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz (CHP) tarafından karşılandı. Prof. Dr. Bilal Söğüt’ün antik kentteki kazı çalışmaları hakkında bilgi verdiği bisikletçiler, daha sonra Yatağan Termik Santralı’nın önündeki direniş çadırında bulunan enerji işçilerini ziyaret etti. Çadırın önünde “Özelleştirmeye hayır' ve “Diren Yatağan' yazılı pankartları açan bisikletçiler adına konuşan Emrah Tezel Bodrum, Marmaris ve Muğla bisiklet dernekleri olarak, işçilerin yanlarında olduklarını belirtti.
Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin de bisikletçilere kendilerine verdikleri destek için teşekkür etti.
Bodrum Bisiklet Kulübü üyeleri daha sonra otomobillerle Bodrum’a döndü.
Yaşar ANTER / BODRUM ()
Foto