'TÜRKİYE ENERJİSİNİ TOPLUYOR' PROJESİ GAZİANTEP'TE ANLATILDI



PROFİLO Dayanıklı Ev Aletleri’nin, ev hanımlarını enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmeyi amaçladığı ‘Türkiye Enerjisini Topluyor’ projesi Gaziantep’te anlatıldı.

Proje kapsamında Gaziantep’teki ev hanımlarına doğal doğru kaynakların kullanımına ilişkin eğitim verildi. Profilo’nun 2010 yılından bu yana devam eden ‘Türkiye Enerjisini Topluyor’ projesinin son durağı Gaziantep oldu. Proje kapsamında Gaziantep’te gerçekleşen ev ziyaretleriyle ev hanımlarına doğal kaynaklarla ilgili tasarruf ipuçları verildi. Türkiye’nin 70 ilini dolaşarak bugüne kadar 13 binin üzerinde ev hanımına ulaşan proje, ev hanımlarını özellikle elektrikli ev aletlerinin bilinçsiz ve yanlış kullanımları hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında düzenlenen Gaziantep ziyareti sırasında, basın mensuplarının katılımı ile bir de bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Profilo Pazarlama Müdürü Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu projenin amacı, gelinen nokta ve hedefler hakkında bilgiler aktardı. Projenin 3’üncü yılında aynı heyecanla devam ettiğini belirten Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu, Gaziantep’te ev hanımları ile buluşmaktan duydukları mutluluğu ifade etti ve şunları söyledi: “Türkiye Enerjisini Topluyor projesinde çıkış noktamız, tüketicilerin satın alma aşamasında aslında son derece bilinçli hareket ettikleri ama satın aldıkları cihazı kullanırken verimli kullanamadıkları yönündeki bilgimizdi. Müşteriler ya kullanma kılavuzunu okumuyorlar, ya da farklı nedenlerle enerji verimliliğini sağlayan özelliklerden faydalanmıyorlar veya enerji tasarrufu sağlayacak detayları göz ardı ediyorlar. Biz, elektrikli ürünler üreten bir firma olarak, bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapmamızın sosyal sorumluluğumuz olduğu düşüncesiyle, TET projesini başlattık ve 3 yıldır büyük bir özveriyle sürdürüyoruz. Doğal kaynakların doğru ve verimli kullanımına, aile ve dolayısıyla da ülke bütçesine katkıda bulunmayı amaçlayan proje kapsamında iki yılda 70 ili dolaşarak 12 bin ev hanımına ulaştık. 2013 yılında 30 ilde 5 bini aşkın kadına ulaşmayı hedefliyoruz.”

Gaziantep’te 15’e yakın hanenin ziyaret edildiği projede Gaziantepli ev hanımlarıyla buluşan TET ekipleri ağırlandıkları evlerde elektrikli ev aletlerinin bilinçsiz ve yanlış kullanımının önüne geçerek aile bütçesine nasıl bir katkı sağlanabileceğini anlattılar. Toplantılara katılan ev hanımları da kendi tasarruf yöntemlerini ekiple paylaştı. Projenin Gaziantep’ten sonraki durağı ise Malatya olacak.



Mücahit YOLCU/GAZİANTEP, ()




////



ŞANLIURFA GENÇLİK MERKEZİNDEN HASTALARA KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ



ŞANLIURFA'da, gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak adına gençlik faaliyetlerini organize eden Şanlıurfa Gençlik Merkezi bu doğrultuda çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kitap okuma projesi kapsamında başlatılan etkinliklerin ilki geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'nın en büyük alışveriş merkezinde büyük bir katılımla gerçekleştirilmişti. İkincisi ise Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesindeki hastalara kitap okuma etkinliği olarak gerçekleştirildi. Şanlıurfa Gençlik Merkezi çalışanları ve gönüllülerinden oluşan gençler, yatan hastalara ellerindeki kitapların bir bölümünü okuduktan sonra kitapları, hastalara geçmiş olsun temennilerini sunduktan sonra hediye olarak bıraktılar. Hastalar, gençlerin bu davranışından memnun olduklarını belirttiler. Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp yaptığı açıklamada, "Ülkemizde kitap okuyanların toplam nüfusa oranı ne yazık ki yüzde 4.5 civarıdır. Bu sayı batıdan doğuya doğru giderek azalmaktadır. Genç insan nüfusu fazla olan bir ülkede, okuma oranının bu kadar düşük olması toplumun cehalete doğru bir gidişatının olduğunu gösteriyor. Bu durumda kendimizi, insanlarda farkındalık uyandırmak adına böyle bir proje yapmak zorunda hissettik" dedi.



ŞANLIURFA, ()




////



VALİ VEKİLİ YÜZER, İNSAN HAKLARINI EN İYİ ANLATAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİNİ VERDİ



ŞANLIURFA Vali Vekili Mehmet Yüzer, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Valilik Şeref Salonunda yapılan ödül törenine Vali Vekili Mehmet Yüzer'in yanı sıra; İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Hukuk İşleri Şube Müdürü Mustafa Hakkı Çadırcı, İl İnsan Hakları Kurulunun bazı üyeleri ve yarışmada başarılı olan öğrencilerle öğretmenleri katıldı. Yapılan yarışmada dereceye giren eserlerin de sergilendiği ödül töreninde başarılı olan öğrencileri kutlayan Vali Vekili Yüzer, yarışma ve değerlendirmeler hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'den bilgi aldı. Yarışmanın ana teması olan demokrasi ve insan hakları konusunda Vali Vekili Yüzer, toplumların kendi haklarını savunabilmesi için demokratik haklarına da sahip olması gerektiğini belirtti. Başarılı öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Vali Vekili Yüzer öğrenci ve öğretmenlerle toplu halde fotoğraf çektirdi.



ŞANLIURFA, ()




////



GENEL MÜDÜR GÜNEY: TAPU'DA ÖZELLEŞTİRİLMENİN GÜNDEMLERİNDE YER ALMADIĞINI SÖYLEDİ



MARDİN'de düzenlenen hizmet içi eğitim seminerine katılan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, Adıyaman İl Müdürlüğünün ardından Şanlıurfa 21'nci Tapu ve Kadastro Bölge ve İl Müdürlüklerinde incelemelerde bulundu. Bölge müdürlüğüne gelen Güney, burada personelle sohbet edip çalışmalar hakkında bilgi aldı.

TKGM Bölge Müdürü Cengiz Yıldırım, Tapu İl Müdürü İbrahim Ersoy, ve Kadastro İl Müdürü Seyfettin Gencer ile bir araya gelerek müdürlüğün çalışmalarını değerlendirdi. Dünya'da tapuda birinci sırada yer aldıklarını ifade eden Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, Kadastro Müdürlüklerinin özelleştirilmesine değindi. Tapu'da özelleştirmenin gündemlerinde olmadığını ifade eden Güney, özelleştirilmenin ileri de olabileceğinin sinyalini verdi. Güney, konuşmasında, "Kadastro Müdürlüklerinde tabi biz buna özelleştirme demiyoruz. İşlemlerin birçoğunu yine biz yapıyoruz. Sadece özelleştirdiğimiz tescile tabi olan veya olmayan işlerin kontrolünü yine biz yapıyoruz. Tapularda öyle özelleştirme demiyorum. Tapularda da buna benzer bir çalışma belki ileride olacak. Özellikle tapu işlemlerinin dışarıda hazırlanması ile ilgili çalışmalar zaten biz özelleşmeye gerek yok biz dünyada tapu işlemlerinde 1'nci sıradayız. Dışişleri Bakan Yardımcısı bizi ziyaret ederek bizim çalışmalarımızı gördü. Şu anda Türkiye'de tapu çalışmaları Dünyada en hızlı ve en sağlıklı şekilde yapılan ülke olarak biziz birinci sıradayız. Vatandaş beklemeden işini en hızlı bir biçimde nasıl yapabiliriz biz vatandaşın memnuniyetini istiyoruz. Tapuların özelleştirilmesi diye bir konu gündemimiz de yok zaten" dedi.



Ömer PINAR/ŞANLIURFA, ()