GAZİANTEP'TE SOBA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI EĞİTİM



GAZİANTEP merkez Şahinbey Belediyesi, Şahinbey Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, İtfaiye Teşkilatı ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile "Soba zehirlenmelerine karşı korunma yolları" konulu eğitim semineri verdi.

Hz. Yakup Sosyal tesisinde düzenlenen eğitim seminerine katılan 110 katılımcıya Şahinbey Belediyesi tarafından Karbonmonoksite duyarlı detektör dağıtıldı. Soba zehirlenmelerine karşı korunma yolları konulu eğitim seminerinde katılımcılara, evlerde Karbonmonoksit zehirlenmesini önlemek için dikkat edilmesi gereken hususlar, zehirlenme sonrası ilk yardım noktasın neler yapılması gerekir konularında bilgiler verildi.

İnsanların sosyal yaşamlarına katkı sağlamak amacıyla sosyal tesislerde periyodik aralıklarla eğitici seminerler verildiğini kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, düzenlenen bu seminerlerle vatandaşları bilinçlendirdiklerini söyledi. Vatandaşların soba zehirlenmesine karşı alacağı basit tedbirlerle kendilerinin ve sevdiklerinin hayatını kurtaracaklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu;"İlçe genelinde halkımızı bilinçlendirmek adına vatandaşımızın bilgi edinmesini sağlamak için sosyal tesislerimizde eğitim seminerleri veriyoruz" dedi.



GAZİANTEP, ()



////



ZİRVE'DEN 'TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ' DERSİ



AVRUPA Birliği tarafından temel bir hak olarak kabul edilen toplumsal cinsiyet eşitliği, Gaziantep'te faaliyet gösteren Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi müfredatına ders olarak eklendi.

Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Derya Keskinci, toplumsal cinsiyet eşitliği algısının oluşturulması için özellikle üniversitelerin müfredatlarında yer alması gerektiğini belirti. Keskinci; "Ders müfredatı kapsamında, kadına yönelik şiddet olaylarının ele alınması, kadın sorunlarıyla ilgili ulusal ve uluslararası mevzuatın incelenmesi ve kadının toplum içinde maruz kaldığı eşitsizlikler gibi hayati konulara yer verilecek. Kadınların toplumsal yaşamın tüm alanlarında ve siyasette karşı karşıya kaldıkları eşitsizliklerin nedenlerinin tartışılması ve bu durumun ortadan kaldırılabilmesi için çözüm önerilerinin geliştirilmesi ile Hukuk Fakültesi öğrencileri Toplumsal Cinsiyet Eşitliği algılarını geliştirecekler" diye konuştu.



GAZİANTEP, ()



////



SANKO HASTENESİ'NDE EĞİTİM TOPLANTISI YAPILDI



GAZİANTEP'te faaliyet gösteren Özel Sani Konukoğlu Hastanesi ve Harvard Üniversitesi ortaklaşa eğitim toplantısı düzenledi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi konferans salonunda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Hastane Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, eğitimin ilerlemenin çok önemli bir adımı olduğuna dikkati çekti.

Dr. Yıldırım, Sanko Holding ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi olarak sosyal sorumluluklarda ve eğitim çalışmalarında hedeflerinin süreklilik olduğunu ifade ederek, bu tür organizasyonların devam edeceğini söyledi.

Harvard Üniversitesi Endokrinoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Murat Baştepe ise "GNAS geninin kemik ve mineral metabolizması hastalıklarındaki rolü" konulu sunum gerçekleştirdi.

Çok sayıda dinleyicinin katıldığı eğitim toplantısında Doç. Dr. Baştepe, katılımcıların sorularını yanıtlayarak sunumunu bitirdi.



GAZİANTEP, ()



////



BAŞKAN FADILOĞLU, ENGELLİ GENCE TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE ETTİ



GAZİANTEP merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 6 aylıkken geçirdiği havale sonucu felç kalan 18 yaşındaki Vedat, Koca'ya tekerlekli sandalye hediye etti.

Seyrantepe TOKİ konutlarında ikamet eden Koca ailesinin 18 yaşındaki çocukları Vedat Koca, 6 aylıkken geçirdiği havale sonucu felç kaldı. Vedat Koca, o günden sonra nefes alma dışında tüm hayati reflekslerini kaybederken, yatağa mahkum oldu. Hiçbir şekilde düzelme ve iyileşme umudu kalmayan Vedat, 18 yıldır ailesinin de desteği ile hayata tutunmaya çalışıyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle felçli oğluna tekerlekli sandalye alamayan baba Ahmet Koca, Şehitkamil Belediye Başkanlığına müracaat ederek, tekerlekli sandalye talebinde bulundu. Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan gerekli incelemeler sonrasında aileye tekerlekli sandalye sözü verildi.

Engelli Vedat Koca'yı baba evinde ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 18 yıldır tekerlekli sandalye ihtiyacı olan Vedat'a sürpriz yaparak, getirdiği tekerlekli sandalyeyi hediye etti. Vedat, tekerlekli sandalye ile ilk turunu Başkan Fadıloğlu'un arabayı itmesiyle evin içinde attı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Vedat'ın mutlu olması kendilerini de mutlu ettiğini de belirterek; "Vedat yavrumuz 6 aylıkken geçirmiş olduğu havale sonucu engelli durumunda. Allah devletimize zeval vermesin tabi ailemize evde bakım ücreti veriliyor ama, bu çocuğumuzun en azından dışarıya çıkıp hava alması adına bizden bir tekerlekli sandalye talepleri olmuştu. Her zamanda söylediğimiz gibi Şehitkamil Belediyesi'nin imkanları, milletimizin imkanlarıdır. Milletimize bu hizmeti sunmak bizim asli vazifemizdir. Böyle bir talepte bize gelince bende ailemizi bire bir evlerinde ziyaret etmek istedim. Vedat'ın mutluluğu bizleri de fazlasıyla mutlu etti" diye konuştu.



GAZİANTEP, ()



////



SUNGUROĞLU, ESKRİMDE 1'İNCİ OLDU



GAZİANTEP Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlen Liseler arası Eskirim Turnuvasında Özel Sunguroğlu Koleji 1'inci oldu.

Özel Emine Nakıboğlu Koleji Kapalı Spor Salonunda yapılan turnuva çekişmeli geçti. Finale Özel Sunguroğlu Koleji ve Özel Seçkin Koleji öğrencileri kalırken Özel Sunguroğlu Koleji Öğrencilerinden Mert Efe Gürbüz tüm rakiplerini geçerek Gaziantep 1'incisi oldu.

Okul Beden Eğitimi Öğretmeni Gültekin Yenigün, okul olarak eğitim öğretimin yanı sıra sportif ve sosyal faaliyetlere de önem verdiklerini söyledi. Diğer spor branşlarında olduğu gibi Eskrim sporunda da başarılı sonuçlara imza attıklarını ifade eden Yenigün; "Öğrencilerimize bizlere bu sevinç ve gururu yaşattıkları için teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.



GAZİANTEP, ()



////



İSLAHİYE'DE AİLE VE İDEAL EŞ SEÇİMİ SEMİNERİ



GAZİANTEP Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksek Okulu ve İslahiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile üniversite öğrencilerine yönelik "Aile ve İdeal Eş Seçimi" konulu seminer düzenlendi.

İslahiye Meslek Yüksek Okulu Çok Amaçlı salonunda verilen seminere, Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. H.Ahmet Deveci, İslahiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Duygu Yücel, okul personeli, öğrenciler ve Sosyal Hizmet Merkezi personelleri katıldı.

Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Özdemir'in verdiği seminerde eş seçimi, söz, nişan ve nikâh gibi evliliğin temel süreçlerinin yanı sıra aile yaşantısında dikkat edilmesi gereken hususlarını dile getirdi. Toplumsal yapının temeli olan ailenin kurulması noktasında evliliğin önemine dikkat çeken Özdemir; "Bir ömrü paylaşacağınız, birlikte çocuk yetiştireceğiniz kişiyi seçmek gerçekten önemlidir. Bu noktada kişinin kendini tanıması, hayattan beklentilerini, nelerden hoşlandığını, nasıl karakterde insanlarla anlaştığını iyi belirlemesi gerekirken, Kendimizi tüm bu açılardan değerlendirdikten sonra ise karşımızdaki kişiyi tanımaya çalışmalıyız" dedi. Özdemir, evliliğin sağlam temellere oturması ve huzur içinde yürüyebilmesinin en önemli şartını, tarafların evlilikten beklentilerinin örtüşmesi olarak açıkladı. Özdemir şöyle devam etti:

"Bunun için fedakârlık, sabır, sadakat, paylaşma, sevgi saygı, iffet, hayâ, edep ve bilgimizin olması gerekir. Bir diğer önemli husus başlangıçta aşırı bir sevgi ve saygı göstermek yerine sevgi ve saygımızı bütün bir ömre yayarak sevmek. Devamlı olan bir sevgi yuvayı sürekli sıcak tutar. Bu sevgi sürekli doğurgan olur. Hissi olarak aşırı sevip yorgun düşmektense, mantıki sevip yaşamak çok daha önemlidir"

Seminer sonunda Ali Özdemir'e Okul Müdürü H.Ahmet Deveci tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.



Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE, (Gaziantep), ()



////



ADIYAMAN ADLİYESİNDEN HATIRA ORMANI



ADIYAMAN Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü tarafından 20 dönümlük araziye 400 fidan dikilerek hatıra ormanı oluşturuldu.

Petrol Mahallesi Karadağ Mevkiinde yapılan fidan dikim törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Hakim ve Savcılar, kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu daha yeşil bir Adıyaman için çevre duyarlılığını geliştirme adına Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce birçok projeler üretildiğini belirterek; "Bilindiği üzere şüpheli sanık veya hükümlülerin toplum içinde denetiminin ve takibinin yapılması, iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için alternatif bir ceza ve infaz sistemi olarak 2005 yılında kurulan Denetimli Serbestlik Sistemi ilimizde de Denetimli Serbestlik Koruma Kurulu olarak faaliyette bulunmaktadır. Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzce hükümlü ve sanıkların sosyalleşmesini teşvik etmek, toplum ile buluşmalarını sağlamak, çevre duyarlılığını geliştirmek adına birçok projeler üretilmektedir. Bu kapsamda da Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzce şu anda üzerinde bulunduğumuz 20 dönümlük alanda 400 fidanı toprakla buluşturarak, bu güzel cennet vatanımızı yeşillendirme çalışmalarına katkıda bulunacağız. Bu projeye emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliğimizin amacına uygun bir şekilde artarak devam etmesini diliyorum" dedi.

10 YILDA 25 MİLYON FİDAN DİKİLDİ

Ağaçlandırma çalışmalarına yaptıkları katkılardan ve gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Cumhuriyet Başsavcısına ve personeline teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş ise ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Adıyaman'da çok ciddi çalışmalar olduğunu söyledi. Vali Demirtaş; "Bütün kurumlar bu konuda rekabet içerisinde. Bu memnuniyet vericidir. İstatistikler üzerinde yaptığım inceleme neticesinde son 10 yıl içerisinde Adıyaman'da 25 milyon fidan dikimi gerçekleştirilmiştir. Bu memnuniyet vericidir. Ağaçlandırma çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir. Çevre duyarlılığını geliştirme adına böyle bir faaliyeti hayata geçirdikleri için Adıyaman Denetimli Serbestlikte bulunan hükümlülerin bu davranışı bizi memnun etmiştir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve diğer katılımcılar tarafından 400 adet fidan toprakla buluşturuldu.



ADIYAMAN, ()