ÇUKUROVA BÖLGE HABERLERİ (MERSİN-3)

Mersin Barosu'ndan kadın adaylara destek MERSİN Barosu Kadın Hakları Komisyonu, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 79'uncu yıldönümü nedeni ile düzenlediği toplantıda kadın aday adaylarına destek verdiğini açıkladı.
Adliye Sarayı içerisinde bulunan Mersin Baro Hizmet Birimi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Mersin Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Seher Yalçınkaya Çetin, 1934 sayılı yasa sayesinde çağdaş bir ülke olmanın ilk temellerinin atıldığını ifade etti. 1935 seçimlerinde parlementoda 18 kadın olduğunu hatırlatan Çetin, "Türkiye'de kadınlar seçme ve seçilme oranı açısından günümüzdeki durumu pek iç açıcı değil. 37 milyon 671 bin kadın nüfusu olan ve toplam nüfusun yüzde 49.8'ini kadınların oluşturduğu ülkemizde kadınların insan hakları sorunları da giderek artmaktadır" dedi.
Kadınlara yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılması için uluslararası sözleşmelerin referans alınması gerektiğini söyleyen Çetin, siyasi partilere seslenerek, "Yerel ve genel seçimlerde kadınlara hak ettiği yerleri vererek süregelen haksızlıkları durdurmak sizin elinizde. Daha çok kadın vekil, daha çok kadın belediye başkanı çıkararak ülkemizin yönetiminde yer almak istiyoruz" diye konuştu.
Siyasette daha çok kadın görmek istediklerinin altını çizen Çetin, konuşmasının sonunda tüm kadın aday adaylarını desteklediklerini vurguladı.
İM(EŞ) (5.12.2013, FOTOĞRAF) /////////////////// Polis adayları fidan dikti Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ile Mersin Polis Okulu Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün (POMEM) işbirliği ile fidan dikimi gerçekleştirildi.
Fidan dikimi, Yenişehir İlçesi Kocavilayet Mahallesi'nde 300 dekarlık ormanlık alan üzerinde kurulu Polis Okulu'nun behçesinde yapıldı.
Orman Bölge Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, önceki yıllardaki ağaçlandırma çalışmasına ek olarak, 2000 adet zakkum, 1000 adet ligustrum, 200 adet defne, 150 adet taflan, 500 adet biberiye, 200 adet fıstıkçamı, 550 adet servi, 500 adet mazı, 50 adet menekşe olmak üzere 5 bin 150 adet fidanın Polis Okulu bahçesine dikildiği bildirildi. Dikim törenine Bölge Müdürü Abit Baca, Polis Okulu Müdürü Nesih Özmen ile öğrenciler katıldı.
ME(AŞ/EŞ)(5.12.2013)(FOTOĞRAF)