ÇUKUROVA BÖLGE HABERLERİ (MERSİN)-1 Taşucu Belediyesi'nin kapatılması Anayasa Mahkemesi'ne taşınıyor MERSİN'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinin eski Belediye Başkanı Emin Güleç, yeni Yerel Yönetimler Yasası ile kapatılacak belediyeler arasına alınan Taşucu Belediyesi'nin kapsam dışına çıkarılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmaya hazırlanıyor.
Ankara'da hukukçular ile görüşmelerini sürdüren Emin Güleç önümüzdeki günlerde dilekçesini Anayasa Mahkemesi'ne sunacacağını söyledi. Gülç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Taşucu Belediyesi'nin kapatılmasını ulusal ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü. Güleç şunları kaydetti: "Silifke ilçesi hudutları içerisindeki sekiz belde ile birlikte Osmanlı döneminde de belediye olan Taşucu Belediyesi 5393 Sayılı Büyükşehir Yasası kapsamında kapanmıştır. Cumhuriyet döneminde 58 yıllık kent birikimi ve birlikte yaşama kültürüne sahip Taşucu Beldesi Belediyesi kanun kapsamında bir daha olmayacak. Bu kararla aynı zamanda belediyemizin mevcut olan altı mahalle muhtarlığı da yürürlükteki yasalara aykırı olarak işlevinin ne olduğu bilinmeyen bir tek muhtarlığa dönüştürülmüştür."
Yasa ile Mersin'de mevcut olan 41 belde belediyesinin kapatıldığını hatırlatan Güleç, "Tarsus ve Yenice beldesinden 280-300 km'lik Anamur, Ören belde belediyesine kadar her türlü hizmeti yürütmek üzere sadece 14 belediye kalmıştır. Bu belediyelerin kurulmasına, kapatılmasına ilişkin yörede yaşayan insanların görüşü sorulmamış, seçim ya da referandum da yapılmamıştır. Söz konusu bu kanun ile Türkiye'nin yüzde 70'ine yakın coğrafya kısmında bulunan illerde aynı durumla karşı karşıya kalınmıştır. Bu durumda yerinden yönetim ve yerellikten söz etmek mümkün değildir" diye konuştu.
MO(AŞ/EŞ)(29.11.2013)(FOTOĞRAF) /////////////////// Gençler işsizliğe çözüm istedi MERSİN'in Silifke ilçesi Camikebir ve Bucaklı mahallelerinde yaşayan gençler, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'i ziyaret ederek ilçeye yapılmasını istedikleri bazı projeleri anlattı. Yaklaşık 30 genç, Belediye Meclis Üyesi Hasan Mazlum Kirişçi ile birlikte Belediye Meclis Salonu'nda Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ile görüştü. Başkan Öngel'den beklentilerini anlatan gençler, özellikle işsizlik konusunda çalışma yapılması talebinde bulundu. Başkan Öngel ise sosyal, kültürel, eğitim ve sportif faaliyetler ile iş alanları konusunda özellikle gençlere yönelik projelere ağırlık verdiklerini dile getirdi.
MO(AŞ/EŞ)(29.11.2013)(FOTOĞRAF)

//////////////////// 200 bin paket kaçak sigara MERSİN'in Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekiplerinin son bir ayda yaptığı çalışmalarda çeşitli markalarda 200 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Ekiplerin daha önce yaptığı operasyonlarda ele geçirilen 900 bin paket kaçak sigara ise yakılarak imha edildi.
KOM Grup Amirliği ekiplerinin yaptığı bir diğer operasyonda ise plakası açıklanmayan özel bir araçta 5 bin litre kaçak mazot ele geçirildi. Araçta bulunan Hülagü Ü.(35) gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıs, para cezasının ardından serbest bırakıldı. Ekipler, aynı kişiyi iki gün sonra aynı araçla 5 bin litre kaçak mazotla tekrar yakaladı. Hülagü Ü., ikinci kez gözaltına alınırken araca ve kaçak mazotlara el konulduğu öğrenildi.
Ekipler ayrıca, Silifke genelinde yaptıkları çalışmalarla çeşitli markalarda 400 adet kaçak cep telefonu ele geçirdi.
MO(AŞ/EŞ)(29.11.2013)(FOTOĞRAF) /////////////////// Yeşil alan atağı MERSİN Büyükşehir Belediyesi park, bulvar ve orta refüjlerde peyjaz ve çevre düzenleme çalışmalarına hız verdi. Kentin daha estetik ve güzel görünmesi için çiçek dikimine devam ettiklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan şu bilgileri verdi: "Kentin doğu girişinde yaptığımız yeniliklerle o bölgenin çehresini değiştirmeye çalışıyoruz. Ekiplerimiz kentin doğu girişindeki orta refüjlerde 3 yıldır sürekli yapmış olduğu çiçek dikimi ve yeşillendirme çalışmalarıyla bu bölgenin çehresini değiştirdi. Geçtiğimiz aylarda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açılışını yaparak kentin büyük bir ihtiyacını karşıladığımız Canlı Hayvan Ticaret Merkezi ile belediyemize ait arsada yıllardır kurbanlık hayvan satışı yapılarak kötü görüntülere neden olan o günleri mazide bıraktık. Bu projemizle hayvan satıcısı vatandaşlarımız Canlı Hayvan Ticaret Merkezi'nde satış işlemlerini daha rahat ve temiz bir ortamda yapma imkânına kavuşmuş oldu. Aynı zamanda kentin imajını zedeleyen doğu girişi temizlenerek daha modern bir görünüme sahip oldu." MERSİN /
ME(AŞ/EŞ)(29.11.2013)(FOTOĞRAF) ////////////// Ak Parti'li Hocaoğlu esnaf turunda AK Parti Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Nuri Hocaoğlu, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlar ve esnafla buluştu. Mezitli'nin eski Belediye Başkanlarından Nuri Hocaoğlu vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinledi. Çalışmalarına akşam ev ziyaretleri ile devam eden Hocaoğlu, "Bölmeye değil birleştirmeye, kavgaya değil sevgiye, sessiz çoğunluğun sesi olmaya geliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha anlamlı ve daha ciddi çalışmalara başlayacağım. Mezitli'ye hizmet etmeyi istiyorum bu konuda istekli ve azimliyim" dedi. Hocaoğlu, esnaf ziyaretlerinde ise birlik ve beraberlik mesajları vererek projelerini anlattı. MERSİN/
ME (AŞ/EŞ)(29.11.2013)(FOTOĞRAF) ////////////////// Kaymakamdan başarı belgesi MERSİN'in Silifke İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar, görevde bulunduğu süreki çalışmalarından dolayı İlçe Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı'yı başarı belgesi ile ödüllendirdi. Silifke Özel İdare Müdürlüğü görevinden istifa ederek AK Parti'den Gülnar Belediye Başkan Aday Adayı olan Erkan Arıcı'ya başarı belgesini veren Kaymakam Fatih Damatlar, "Silifke Özel İdare Müdürü görevinde iken genel iş yürütümü ile ilgili göstermiş olduğunuz üstün gayret, meslek heyecanı ve meslek şevki tarafımdan tespit edilmiş ve takdire değer görülmüştür. Bu sebeple sizi 657 sayılı Devlet memurları Yasasının 122. maddesi gereğince başarı belgesi ile ödüllendiriyorum" dedi.
Silifke'de bulunmaktan ve çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Arıcı ise "Amacımız her zaman halkımıza yardımcı olmaktı. Bunu da Silifke'de yaptığımıza inanıyorum. Devletimizin yardım elini tarafsızca halkımıza ulaştırmaya çalıştık. Bu çalışmalarımızda bizlere büyük güç verdiniz. Desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Yerel yönetimler konusunda edindiği bilgisini bundan sonra memleketi olan Gülnar'a aktarmak için Özel İdare Müdürlüğünden istifa ederek AK Parti'den Gülnar Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu söyleyen Arıcı, "Bizim amacımız her zaman halkımıza hizmet etmek. İnşallah aday olur ve Başkan seçilirsem, projelerimizi memleketimizde hayata geçirmek için çalışacağım. Silifke ve çalıştığım diğer yerlerde edindiğim bilgilerimi Gülnar için harcayacağım" dedi.
MO(AŞ/EŞ)(29.11.2013)(FOTOĞRAF) ///////////// Silifkeli işadamları Azerbaycan'dan döndü MERSİN'in Silifke İlçesinde Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (SASİAD) üyeleri Azerbaycan'a düzenlenen iş gezisinden döndü. SASİAD üyesi 7 işadamının katıldığı gezide, Azerbaycan'daki üç işadamı derneğinin ziyaret edildiği açıklandı. Özellikle Türk okullarından mezun olup iş hayatına atılan iş adamlarından oluşan İpekyolu İşadamları Derneği Genel Sekreteri Şerraf Nezerov'un Silifkeli işadamları ile işbirliği talebinde bulunduğu belirtildi. Nezerov'un bir grup işadamı ile birlikte Silifke'ye gelmesinin planlandığı kaydedildi.
MO (AŞ/EŞ) (29.11.2013)(FOTOĞRAF) /////////////////////// Erdemli Rusya pazarını bekliyor MERSİN'in Erdemli İlçe Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, domates ihracatının yeniden eski seviyelere gelmesi için Rusya pazarının yeniden açılmasını beklediklerini söyledi.
Bölgede güzlük domates hasadına başladığını ve bu yıl rekoltenin önceki yıllara göre yüksek olmasını beklediklerini ifade eden Başkan Dölek, Erdemli'de 16 bin dekar alanda yıllık 300 bin ton domates üretildiğini belirtti. Limondan sonra üretimi en çok yapılan ürünün domates olduğunu kaydeden Dölek, "Erdemli domatesi artık önceki yıllara göre daha kaliteli ve dayanıklı üretiliyor. Çiftçilerimizin bilinçli olması ve üretimde kaliteyi artırması domates alıcılarını da ilçemize çekmeye başladı" dedi.
Erdemli'de üretilen domateslerin yüzde 60'ının ihraç edildiğini belirten Dölek, Rusya pazarının bölge için önemli olduğunun altını çizdi. Dölek "Burada en çok ihracat yapılan ülke Rusya oluyordu. Ama uzun süredir ihracat yapılmıyor. Son olarak Başbakan'ın Rusya ziyareti sonrasında Rusya pazarının açılması gündeme geldi. İnşallah Rusya pazarı açılır ve domateslerimiz daha çok para eder. Üreticilerimiz kazandıkça daha kaliteli domatesler üretir" diye konuştu.
Erdemli'de üretilen domateslerin büyük bölümü iç pazarda alıcı bulurken birinci kalite domatesin kilosu ise 90 kuruştan satılıyor.
MD(AŞ/EŞ)(29.11.2013)(FOTOĞRAF) /////////////////// Savcı ile hakimin mutlu günü MERSİN'in Mut İlçe Cumhuriyet Savcısı Zeynep Türkoğlu, Bursa Mustafakemalpaşa Hakimi Mehmet Tevfik Gerçek ile dünya evine girdi. Mut Belediye Başkanı Murat Orhan'ın kıydığı nikahta gelinin şahitliklerini Mut Kaymakamı Mustafa Şahin ve Avukat Çiğdem Altundağ, damadın şahitliklerini Mut Hâkimleri Turgay Altundağ ve Mehmet Rıza Emre Göksu yaptı. Nikah sonunda gelin ve damada hitap eden Başkan Orhan, "Sevgi ve hoşgörünün hiç eksik olmadığı bir hayat sürmenizi diliyorum" dedi. Nikâhları kıyılan genç çift ise evliliğin kutsal bir kurum olduğunu belirterek, "Sevgi, saygı ve fedakârlık gerektiren bu kuruma adım atmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dediler. Nikah törenine Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Mut Adliyesi'nde görev yapan hâkim ve savcılar ile çiftin yakınları katıldı.
MS(AŞ/EŞ)(29.11.2013)(FOTOĞRAF)