ÇUKUROVA BÖLGE HABERLERİ (HATAY,NİĞDE,OSMANİYE)-1 24 saat karla mücadele NİĞDE Valisi Necmeddin Kılıç, kar temizleme ekiplerinin 24 saat esasına göre çalışacağını ve köy yollarını açık tutmak için aralıksız mücadele edeceğini söyledi. Vali Kılıç, İl Özel İdaresi'nin kış hazırlıkları hakkında bir açıklama yaptı. Niğde'de kış mevsiminde köy yollarında ulaşım problemi yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını kaydeden Kılıç, bu çerçevede kar temizleme ekiplerinin oluşturulduğunu açıkladı. "Hiçbir köy yolunun kar nedeniyle kapalı kalmaması için var gücümüzle çalışacağız" diyen Vali Kılıç, şöyle devam etti: ORTALAMANIN ÜZERİNDE SOĞUK

"İlimiz kış mevsimini Türkiye ortalamalarına göre sert geçiren bir il. Köy yollarının kar nedeniyle kapanmaması için çalışmalar tamamlandı. İl Özel İdare bünyesinde 'Karla Mücadele Ekibi' oluşturuldu. Kış aylarında yolu kapanan köylerden alınan tüm mesajlar kriz merkezinde anında değerlendirilecek ve ekipler kapalı köy yoluna müdahale edecekler. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre hizmet verecek ve hiçbir köyümüzde ne bir hastamız ne bir yaşlımız mağdur edilmeden istediği anda şehir merkezine ulaşacak ve burada tüm hizmetlerden faydalanabilecektir. Hiçbir köy yolunun kapalı kalmaması için var gücümüzle çalışacağız." KÖY-KENT AYIRIMI YAPMIYORUZ

Karla mücadelede, köy-kent ayrımı yapmadılarının altını çizen Vali Kılıç "İnsan; köyde de insan, beldede de insan. Karla mücadeleyi afet kapsamında değerlendirip buna göre hareket ediyoruz. Kış sezonunun köy yollarından istifade edecek vatandaşlarımızın ve görev yapacak ekipler açısından kazasız belasız atlatılmasını temenni ediyorum" dedi. Kılıç, karla mücadele ekiplerinin araç-ekipman ve personel sayısı hakkında da şu bilgileri verdi: "İl Özel İdare bünyesi altında kurulan 'Karla Mücadele Ekibimiz 49 araç ve 71 personelden oluşmaktadır. Ekipte araç olarak 9 greyder, 3 eskavatör, 2 dozer, 8 binek aracı, 5 kar küreme kamyonu, 4 kepçe, 2 JSB Bekoloder, 3 tır, 12 kamyon ve bu araçlara yerinde müdahale edebilecek seyyar tamir aracı bulunmaktadır"

UM(EŞ)(11.12.2013 FOTOĞRAFLI) ///////////// Viyana'da Türkiye'yi temsil eden Buğra'ya ödül AVUSTURYA'nın başkenti Viyana'da 14-16 Kasım tarihlerinde yapılan 3. Uluslararası Engelliler Piyano Yarışması'nda finale kalan Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) öğrencisi, otistik Buğra Çankır, Türkiye'ye dönüşünde Ankara'da Aile ve Sosyal Bolitakalar Bakanı Fatma Şahin tarafından ödüllendirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile birlikte, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen "Engelsiz Türkiye'ye Değer Katanlar" programında çeşitli dallarda ödüller verdi. Bu kapsamda Buğra'ya da 'Yılın Değer Katan Sanatçısı' ödülü verildi.

Ödül töreninin açılışında okunan İstiklal Marşı'nın sözleri, sahnede bulunan öğrencilerce işaret diline çevrilirken, MKÜ Musttafa Yazıcı Devlet Konservatuarı ikinci sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Buğra Çankır da piyanosuyla mini bir konser verdi.

Buğra Cankır, Viyana'da 16 ülkeden 44 yarışmacı arasında Türkiye'yi temsil etmişti. Avusturya'da kendisine anne ve babası refakat eden Çankır'a Viyana Büyükelçiliği yetkilileri de destek vermişti.

RÇ (EŞ) (11.12.2013, FOTOĞRAFLI) ////////////// Hatay Havaalanı gelişiyor 2007 yılında hizmete giren Hatay Havaalanı büyümeye devam ediyor. Hatay Havaalanı'nda 2012 yılı Ocak-Kasım döneminde 614 bin 363 olan yolcu sayısı, bu yıl aynı dönemde 862 bin 546'ya yükseldi. Yolcu sayısındaki artış yüzde 40 olarak gerçekleşti. Uçak sefer sayısı ise; 2012 yılı Ocak-Kasım döneminde 5 bin 444 iken, 2013 yılı aynı döneminde 7 bin 23'e ulaştı. Sefer sayısındaki artış oranı yüzde 29 oldu. Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay Havaalanı'ndan, başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere birçok ilin yanı sıra Almanya, Kıbrıs, Riyad ve Cidde'ye de uçuşlar gerçekleştirildiğini belirtti. Vali Lekesiz, Hatay'ın, ülkemiz için zenginlik üreten önemli illerin başında geldiğini, havaalanının bu önemi daha da artırdığını kaydetti.

ME(EŞ)(11.12.2013 FOTOĞRAFLI) ////////////// Bodrumda tarihi mozaik OSMANİYE'nin Düziçi İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bir vatandaşın evinin bodrumunda rastlantı sonucu bulunan tarihi mozaik koruma altına alınacak. Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, ev sahibi tarafından bodrumun derinleştirilmesi sırasında bulunan mozaiği inceledi.

Mozaiğin 1990 yılından bu yana ev sahibi Mustafa Teke tarafından korunduğunu öğrenen Vali Oduncu, Müze Müdürü Nalan Yastı'dan bu konuda ne gibi çalışmalar yapıldığını sordu. Müdür Yastı ise 2014 yılında sözkonusu yer için ödenek geldiğinde, daha önce 120 bin TL olarak biçilen bedelin yeniden değerlendirmeye alınacağını söyledi. Vali Oduncu, "Eğer ki bir kamulaştırma düşüncemiz, girişimimiz var ise arkadaşımızı mağdur etmeyelim. Gereğini en kısa sürede yapalım. Böyle değerlere sahip çıkalım" değerlendirmesini yaptı.

SG(EŞ)(11.12.2013 FOTOĞRAFLI) //////////// Osmaniye, KOSGEB desteklerinde 27'nci sırada KÜÇÜK ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Osmaniye Hizmet Merkezi Müdürü Nihat Karademir, KOSGEP desteklemelerinde ülke genelinde 27'nci sırada yer aldıklarını s öyledi.

Vali Mehmet Oduncu, KOSGEB Osmaniye Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nden brifing aldı. KOSGEB Osmaniye Hizmet Merkezi Müdürü Nihat Karademir sunduğu brifingde, 250'den az personel istihdam eden, yıllık bilanço ve net satış hasılatı 40 milyon TL'yi geçmeyen işletmeler olarak tanımlanan KOBİ'lerin KOSGEB tarafından desteklendiğini anlattı. Karademir, KOSGEB'in destek ve hizmetlerinin; destek programları, finansman destekleri, laboratuar hizmetleri ve bilgilendirme-yönlendirme hizmetleri olarak 4 grupta toplandığını söyledi. Nihat Karademir, Osmaniye'nin 2003-2012 döneminde desteklenen işletme bazında Türkiye'de 31'inci, verilen destek miktarında ise 27'nci sırada aldığını kaydetti.

Brifingin ardından konuşan Vali Oduncu, KOSGEB desteklerinin tanıtımına ve vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesine yönelik çalışmaların yapılmasını istedi. Oduncu, Osmaniye'de işsizliğin azaltılması yönünde yapılan çalışmalarda KOSGEB desteklerinin önemli bir katkı sağlayabileceğini vurguladı.

İE (EŞ)(11.12.2013 FOTOĞRAFLI) ////////////////////////// Polisten giysi yardımı OSMANİYE Emniyet Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere giysi yardımı yapıldı. Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, geçen yıl bin 33 öğrenciye giysi yardımında bulunulduğunu, bu yıl ise yaz döneminde 778, şimdi ise bin 133 öğrenci olmak üzere toplam bin 911 öğrenciye yardımcı olduklarını s öyledi. Emniyet Müdürü Ceren, makamında düzenlenen programda, içerisinde gömlek, pantolon, kazak ve çorapların bulunduğu paketleri öğrencilere teslim etti. Ceren, "Suçla mücadelede halkın katılımını ve desteğini sağlamak, polis halk ilişkilerini geliştirmek, yardıma muhtaç öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılanmasına aracı olmak amacıyla 'Biz aracı olalım, siz umut olun' projesi ile temin edilen kıyafetleri bugün teslimini yapıyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personellerimizin okullarda yapmış olduğu görüşmeler sonucunda tespit edilmiştir" dedi. Programda ayrıca işadamlarının desteği ile alınan 5 adet tekerlekli sandalye engelli vatandaşlara teslim edildi.

İE (EŞ)(11.12.2013 FOTOĞRAFLI) //////////// Kumlu'da ev kadınları üretiyor HATAY'ın Kumlu ilçesinde "Marifetli Eller Üreten Anneler" projesi kapsamında, ev kadınları çeşitli ürünler üreterek ev ekonomisine katkıda bulunuyor. Ahşap oymacılığı ve boyamacılığı alanındaki çalışmaların yapıldığı kursu, Kumlu Kaymakamı Ali Güner ziyaret etti.

Kaymakam Güner, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından kabul edilen projenin uygulama aşaması hakkında bilgi aldı. Kaymakam Güner'e bilgi veren proje koordinatörü Deniz Zanzalak, Gökçeoğlu Mahallesi'nde açılan kursa ilk aşamada 18 kursiyerin katıldığını söyledi. Kaymakam Güner de "Mesleki eğitim yoluyla işsizleri istihdam edilebilmek adına Vakfımız tarafından hazırlanan projemiz kapsamında, ilçemizde ikamet eden 30 anneye 9 ay boyunca ahşap oymacılığı ve boyamacılığı kursu verilecek olup, kurs sonunda elde edilecek ürünlerin, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, ilçe genelindeki vatandaşlara satılması planlanmaktadır. Böylece üreten annelerin el emeği göz nuru ürünleri yerinde kalmayacak ve annelerin bu ürünlerden gelir elde etmeleri sağlanacaktır" dedi.

ME(EŞ)(11.12.2013 FOTOĞRAFLI) ///////////// Antakya'ya butik otel HATAY'da işadamı Bedi Çankaya eski bir Antakya evini restore ederek butik otel olarak hizmete sundu. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz'in de katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Çankaya, otel hakkında bilgi verdi. Çankaya kentin tarihini yansıtan bir mekanı "Çankaya Konakları" adıyla butik otel olarak vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi.

Vali Lekesiz de tarihi evlerin insan kimliğin bir parçası olduğunu, restore çalışmalarıyla bu değerlerin korunduğunu vurguladı. Kentte şimdiye kadar birçok eski Antakya evinin restore edildiğini ifade eden Vali Lekesiz, Medeniyetler Evi, Tıbbi Aromatik Bitkiler Müzesi ve Valilik Misafirhanesi binaları örnek gösterdi. Lekesiz, tarihi Uzun Çarşı'da bulunan Kurşunlu Han'ın da restore edileceğini açıkladı.

Konuşmaların ardından Vali Lekesiz ve toplantıya katılan Antakya Sanayi ve Ticaret Odası (ATSO) Başkan Hikmet Çincin ve İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Harbiyeli butik oteli gezdi.

RÇ (EŞ) (11.12.2013, FOTOĞRAFLI) //////////// Fevzi Çakmak'a parke OSMANİYE Belediyesi, Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi'nde doğalgaz boru hattı üzerindeki yolu parke taşı ile kaplıyor. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, çalışmalar kapsamında mahalleye 25 bin metrekare parke taşı döşendiğini söyledi. Belediye Meclis üyesi Salim Karar ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Kara, vatandaşlarla da sohbet etti. Başkan Kara, mahalle ayırımı yapılmaksızın, kentin eksikliklerini gidermeye devam edeceklerini söyledi.

İE (EŞ)(11.12.2013 FOTOĞRAFLI)