Ak Parti Adana'da ilk aday Zafer Kara ADANA'da AK Parti'nin 26 Ekim'de yapacağı temayül yoklaması öncesi Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını ilk açıklayan kişi inşaat mühendisi ve müteahhit Zafer Kara oldu. İki yıldır sürdürdüğü AK Parti İl Yönetim KuruluTanıtım ve Medya Başkanlığı'ndan istifa eden Zafer Kara, destekçilerinin alkışlarıyla adaylığını resmen ilan etti. Zafer Kara, 'çılgın proje' olarak Seyhan nehri üzerinden Adana'yı denize ulaştırmayı sağlayacak 'Kanal Adana' projesini tanıttı.
AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda Adana İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hıdır Bahçe, il yöneticileri ve yaklaşık 200 partilinin alkışları arasında söz alan inşaat mühendisi ve müteahhit Zafer Kara, her şartta insana değer veren, dayanışmacı, hoşgörülü sosyal belediyecilik anlayışına talip olduğunu söyledi.
Zafer Kara, "Bugüne kadar asla çamur siyaseti yapmadık, yapmayacağız. Hizmet siyasetine bakacağız. Eser, proje siyasetine bakacağız. Artık geçmişte yapılan ve Adanamızın 30 yılına mal olan istismar siyasetinin üzerini sonsuza kadar kapacağız ve 31 Mart sabahında yeni ve tertemiz bir sayfa açacağız" diye konuştu.
Zafer Kara, toplantının sonunda 'çılgın proje' olarak Kanal Adana projesinin tanıtımını yaptı. Akdeniz ile Adana'yı Seyhan nehri üzerinden birbirine bağlayacak projede 40 kilometrelik su yoluna paralel hat üzerinde turizm yatırımları, modern uydu kentler, geniş yeşil alanlar, spor alanları dikkat çekti.
Zafer Kara, destekçilerinin alkışları arasında il yöneticileriyle el ele tutuşup, objektiflere poz verdi.
BY(OA/ )(24.10.2013, FOTOĞRAF)