ÇÜ'de binlerce fidan toprakla buluştu ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından yürütülen 'Üniversitelerimizi Ağaçlandırıyoruz Projesi' kapsamında Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) ilk etapta 5 bin fidan toprakla buluştu.
Adana Orman Bölge Müdürlüğü ve ÇÜ arasında imzalanan protokol kapsamında, Balcalı Yerleşkesi'ndeki 110 dekarlık kıraç araziye, çoğunluğu fıstık çamı olmak üzere meyve ağaçlarının da aralarında bulunduğu 5 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikim törenine Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ak Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ile çok sayıda öğrenci, akademisyen ve vatandaş katıldı.
GENİŞ ÖNLEM ALINDI
Çok geniş güvenlik önleminin alındığı, gazetecilerin bile akreditasyon kartıyla katılabildiği törende konuşan Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, ileride öğrencilerin dikilen fidanların gölgesinde oturup gezeceğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da, ilk etapta 5 bin ağaç dikileceğini, bir yıl içinde de 100 bin fidanın toprakla buluşacağını kaydetti. Ak Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da, "Türkiye'de sayın Başbakanımızın direktifleriyle geniş bir ağaçlandırma seferberliği başlatıldı. Bu proje de bunun bir parçası. Emek verenlere teşekkür ediyorum" dedi.
'BİLGİSİ YOK'
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, "Bu fidanlar aynı zamanda çevreye ve doğaya verdiğimizin önemin göstergesi olarak simgesel bir değer taşıyor. Sadece Adana'ya son 10 yılda 124 milyon fidan dikildi. Kamuoyunun bundan belki bilgisi yok. Lüzumsuz bazı şeylerden var ama! Bundan anket yapsak pek çok vatandaşımızın bilgisi olmayabilir" diye konuştu. Konuşmaların ardından ilk fidanları Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Milletvekili Fatoş Gürkan ve Rektör Mustafa Kibar birlikte dikip, can suyunu verdi.
YB (BY)(15.11.2013, FOTOĞRAF)