Çöp fabrikası çalışanları okuma-yazma öğrendi ADANA'da Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nde çalışan ve okuma yazma bilmeyen 20 işçi, açılan kursta okumayı ve yazmayı öğrendi. 3 aylık eğitimde başarılı olan işçilerin sertifikalarını Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz verdi.
Sofulu çöplüğünde kurulan Adana Büyükşehir Belediyesi Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nde çalışan 20 işçinin okuma-yazma öğrenmesi için Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle kurs açıldı. 3 ay süreyle eğitim gören 20 işçi, kursu başarıyla tamamladı. İşçilerin sertifikalarını veren Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Sizlerle gurur duyuyorum" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Nermin Akray, daire başkanları, Tesisin İşletme Müdürü Cevdet Kurtay'ın da hazır bulunduğu törende fedakar işçilere seslenen Aldırmaz, "Böylesi önemli bir tesiste sizler gibi fedakar ve öğrenme konusunda azimli insanların çalışması çok güzel. Sizlerin de artık daha mutlu olduğunu düşünüyorum. Eğitim doğumda başlar ve ölene kadar devam eder. Hepinizi tebrik ediyorum" diye konuştu.
Tesiste açılan kursta okur yazar sertifikası alan personelin eğitimin ikinci etabına geçeceği, 4 ay sürecek bu kursta da başarılı olanlara ilkokul diploması verileceği belirtildi. Ayrıca okur-yazar olmayan diğer personel için de yeni kurslar açıldığı bildirildi. BY(BY)(05.11.2013, FOTOĞRAF) //////////////////////// Gıda sektörü Mersin'de buluştu MERSİN Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ASİAD) düzenlediği, 'Gıda İş Geliştirme Platformu' sektör temsilcilerini buluşturdu.
ASİAD, bünyesinde 20 dernek ve bu derneklere üye 5 bin firmaya sahip Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED) işbirliği ile Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye illerindeki 17 Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu üyesi derneğin katılımı ile gıda sektörü temsilcilerini, CNR EXPO Yenişehir Fuar Alanı'nda bir araya getirdi.
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, CHP Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, ANSİFED Başkanı Ahmet Coşkun ve Mersin ASİAD Başkanı E. Rıdvan Oğuz'un katıldığı organizasyonda ilk olarak söz alan Kar Şirketler Topluluğu Başkanı Ömer Faruk Berksan, iş dünyası ile tecrübelerini paylaştı.
ÖNEMLİ MESAJLAR
Daha sonra yapılan açılışta konuşan ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz da, platformda 11 ilden 37 TUSKON üyesi gıda sektör temsilcilerinin bir araya geldiğini bu ve benzer organizasyonların kent ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. ANSİFED Başkanı Ahmet Coşkun da; Mersin'in dışarıdan çok güzel göründüğünü söyleyerek, kentin yatırımcıların büyük ilgisini çektiğini söyledi. TUSKON Başkanı Rızanur Meral de, Mersin'in çok büyük potansiyeli olduğunu ve her geçen gün bu potansiyeli geliştirdiğini, TUSKON olarak Mersin'i çok önemsediklerini dile getirdi. MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, bölgesel işbirliğinin önemine dikkat çekti ve bu alanda Mersin için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti.
SEKTÖREL İŞBİRLİĞİ ŞART
Vali Güzeloğlu ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2023'te dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına girme yolundaki yürüyüşünde bu buluşmaların anlamlı, değerli ve gerekli olduğunun altını çizerek, sektörel işbirliğinin önemine dikkat çekti. Gıda ve gıdaya dayalı üretimin dünyanın en önemli ve stratejik üretim alanlarından biri olduğunu belirten Güzeloğlu, Türkiye'nin en önemli üretici ülkelerinden biri olduğunu, üretim kalıp ve modellerinin hijyenden depolamaya, lezzet analizinden pazarlamaya kadar tüm temel değerler ışığında yeniden şekillendirilmesinin gerektiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, sponsor kuruluşlara plaket verdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri, stantları gezerek firma temsilcileriyle sohbet etti. Toplamda 2 bin 500 metrekare alan içerisinde 80'in üzerinde stant kurulurken, katılımcılar ikili iş görüşmesi yapma imkanı da buldu.
ME(AŞ/EŞ)(05.11.2013, FOTOĞRAFLI) /////////////// 'Bin Ebru' için iş insanları seferber ADANA'nın varoşlarında dezavantajlı öğrencilerin suça karışmasını önleyip, üniversite okumalarını sağlamak amacıyla Adana Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen Biz Ebruyuz Projesi, iş insanlarına emanet edilerek, dernek haline dönüştürüldü. Biz Ebruyuz Derneği'nin kurucu başkanlık görevini Özel Gündoğdu Okulları Üst Yöneticisi Gökhan Gündoğdu üstlendi. Gökhan Gündoğdu, bin öğrencinin üniversite eğitimi için aylık 400 lira verecek gönüllüler aradıklarını belirtti.
'TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYDUK'
Biz Ebruyuz Derneği kurucu yönetim kurulunda Başkan Gökhan Gündoğdu ile birlikte iş insanları Şule Özülkü ve Süleyman Sönmez başkan yardımcısı, Remzi Kar, Suzan Ordu, Sebahattin Yumuşak, Aslan Gülter ve Bekir Kandil üye olarak görev aldı. Gündoğdu, dernekte birbirinden değerli isimlerle birlikte bin yoksul öğrencinin üniversite eğitimleri için bin sponsor aradıklarını duyurdu. Gündoğdu, "Adana'ya istihdam ve yatırım olarak hizmet eden yönetim kurulundaki değerli arkadaşlarımız ile böyle önemli bir sosyal konuda da taşın altına elimizi koymaktan dolayı çok mutluyuz. Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş'un bizlere cesaret vermesi, İl Emniyet Müdürümüz Ahmet Zeki Gürkan ve ekibinin çocuklarımızın geleceği için böyle bir projeyi başlatması Adana için çok önemsenecek bir konudur" dedi.
EĞİTİM MERKEZİ KURULACAK
Projenin ilk destek isteme tanıtımının Adana Sanayi Odası'nda (ADASO) yapıldığını ve odalar ile sivil toplum kuruluşları ve iş çevrelerini gezmeye devam edeceklerini anlatan Gündoğdu, "Öncelikle ADASO'daki destek toplantımıza ilgi gösteren ve bizi davet eden ADASO Meclis Başkanı Sayın Hüseyin Çomu, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zeki Kıvanç ve tüm üyelere teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin üniversiteye hazırlık maliyeti için yıllık 400 lira istiyoruz. Valilik tarafından tahsis edilen binanın eğitim merkezine dönüştürülmesi için de çalışmalarımız devam ediyor ve inşallah bir aksilik olmazsa yıl sonunda faaliyete girecek" diye konuştu. BY(BY)(05.11.2013, FOTOĞRAF) /////////////// Mavi Çocuk Utku Anaokulu'na üniversiteden oyuncak desteği ADANA'da beynindeki tümör nedeniyle geçen şubat ayında 6 yaşında hayatını kaybeden, bağışlanan organlarıyla 5 çocuğu hayata bağlayan Ali Utku Yücel'in adının verildiği Mavi Çocuk Utku Anaokulu için başlatılan oyuncak kampanyasına Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden (Adan BTÜ) destek geldi.
Mavi Çocuk Utku Anaokulu ile köy okullarına oyuncak odaları ve oyun parkları kazandırmak için Ali Utku Yücel'in babası gazeteci Kemal Yücel'in başlattığı projeye katkı sunmak isteyen Adana BTÜ'lü akademisyenler ve öğrenciler Yamaçlı Mahallesi'ndeki anaokuluna gitti. Adana BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü ve Dış İlişkiler Birim Başkanı Yard. Doç. Dr. İ. Efe Efeoğlu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Oruç ve beraberlerindeki öğrenciler, getirdikleri çeşitli oyuncak ve kırtasiye malzemelerini burada eğitim gören çocuklara hediye etti. Aldıkları hediyeler ile mutlu olan çocuklar, Adana BTÜ öğrencileri ile oyunlar oynayıp, eğlenceli anlar geçirdiler.
Proje hakkında Kemal Yücel'den bilgi alan Adana BTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Oruç, çocuklara yönelik her türlü kampanyanın desteklenmesi gerektiğini belirtti. Oruç, " Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız için her şeyin en iyisini yapmalıyız. Her bakımdan büyük anlam taşıyan bu projeyi desteklemekten, bu güzel yavrularımızın arasında olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
Yard. Doç. Dr. Efe Efeoğlu ise çocukları sevmenin ve onları sevindirmenin önemine vurgu yaptı. Efeoğlu, "Aramızdan çok erken ayrılan sevgili Utku kardeşimizin adını taşıyan bu okulda olmak, buradaki çocuklar için bir şeyler yapmaya çalışmak bizleri mutlu ediyor. Herkesi bu güzel kampanyayı desteklemeye davet ediyoruz. Bu okullarda nice Utkular yetişecek" diye konuştu. BY(BY)(05.11.2013, FOTOĞRAF) ////////////////   Sunar'ın şefinden pasta sırları ADANALI yağ ve gıda üreticisi Sunar Grup'un ünlü pasta şefi Sefa Sabırlı, Seyhan Eğitim Merkezi (SEYMER) aşçılık eğitmenleri ve öğrencileri ile bir araya geldi, onlara pastacılığın sırlarını anlattı.
Seyhan Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte Sefa Sabırlı, büyük çoğunluğu ev hanımlarından oluşan 200'e yakın kursiyere pastacılığın tarihçesini, meslek yaşamındaki anılarıyla harmanlayarak yakın zamandaki gelişimini, günümüz pastacılık trendlerini, pasta yapımına dair püf noktaları ve doğru bilinen yanlışları anlattı. İlgiyle izlenen seminerin sonunda Sefa Sabırlı'nın Avrupa pasta tarifleri büyük ilgi gördü. Etkinliğin finalinde SEYMER kursiyerleri, Sunar ürünleriyle yapılan ikramların tadına baktı. BY(BY)(05.11.2013, FOTOĞRAF) /////////////// Osmaniye'de ücretsiz kanser taraması OSMANİYE'de meme, rahim ağzı ve kolon kanserine karşı 5 yıldır hizmet veren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), son 9 ayda 5 bin 573 kişiye ücretsiz kontrolden geçirdi.
Osmaniye İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, Osmaniye Devlet Hastanesi Kadın Doğum Bölümü ek binasında faaliyet gösteren KETEM'in toplumda kanserde erken teşhis ile taramanın önemi hakkındaki farkındalığı arttırmak ve ölüm oranını azaltmak amacıyla kurulduğunu belirtti.
ÇOK DEĞERLİ TETKİKLER
Meme, rahim ağzı ve kolon kanseri ile ilgili sunulan hizmetlerin çok değerli olduğunu ve ücretsiz verildiğini vurgulayan Dr. Boz, "Meme kanseri için 40-69 yaş aralığındaki kadınlar 2 yılda bir mamografi filmi çekilerek ve hekim tarafından muayene edilerek taranmaktadır. Rahim ağzı kanseri için 30-65 yaş aralığındaki kadınlar 5 yılda bir rahim ağzından sürüntü yapılarak taranmaktadır. Kolon kanseri için ise 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkek bireylere 2 yılda bir kez gaitada gizli kan tetkiki yapılarak ve 10 yılda bir kolonoskopi taraması yapılıyor. 'Erken teşhis hayat kurtarır' prensibiyle tüm vatandaşlarımızı, ilimizde faaliyet gösteren KETEM'de ücretsiz kanser taramalarını yaptırmak üzere davet ediyoruz" diye konuştu.
9 AYLIK ÇALIŞMA
Dr. Boz, 2013'ün 9 aylık döneminde KETEM'e 5 bin 573 bireyin başvuru yaptığını, meme polikliniğinde 4 bin 814 kadının muayene edildiğini, 796 mamografi, bin 387 ultrasonografi çekildiğini, bu kişilerden 9'una meme kanseri tanısı konulduğunu aktardı. Dr. Boz, rahim ağzı muayenesi yapılan kadın sayısının 3 bin 752 olduğunu, bin 865 kişiye ise kolon kanseri tetkiki yapıldığını. 2 kişide kolon kanserine rastlandığını bildirdi. Dr. Boz, KETEM görevlilerinin 221 farklı eğitim faaliyeti gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi. İE(BY)(05.11.2013, FOTOĞRAF) //////////////// GİŞKAD Alman iş kadınlarını ağırladı MERSİN Girişimci İş Kadınları Derneği, Almanya'dan ziyaretlerine gelen 22 iş kadınına ev sahipliği yaptı.
Türkiye'de faaliyet gösteren kadın derneklerinin çalışmalarını araştıran 22 Alman iş kadınının son durağı Mersin GİŞKAD oldu. GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Sevil Yetkin ve yönetim kurulu üyeleri Yelda Narin, Sibel Doğan ve üyelerden Nazan Üngör, Feryal Gürsoy ve Şehnaz Öztürk'ün karşıladığı Alman iş kadınları Türkiye'deki kadın derneklerinin çalışmaları ve çalışma koşulları hakkında bilgi aldı.
GİŞKAD yönetim kurulu bilgilendirme toplantısının ardından Alman iş kadınına tantuni ikramında bulundu. Alman iş kadınları GİŞKAD yönetiminin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek Mersinli hemcinslerini Almanya'ya davet etti.
ME(AŞ/EŞ)(05.11.2013, FOTOĞRAFLI) ///////////////// Baş: Çukurovalıları Adana Tarım Fuarı'na bekliyoruz YÜREĞİR Ziraat Odası Başkanı Şaban Baş, 6-10 Kasım tarihleri arasında Adana'da düzenlenecek 7'nci Tarım Fuarı'na Çukurovalı çiftçileri davet etti. Baş, Çukurova'nın bereketli topraklarında tarım sektörünün en büyük buluşması olarak nitelendirilen fuarın geçen yıllara göre daha görkemli geçeceğini belirtti.
Şaban Baş, Tüyap Adana Fuarcılık Anonim Şirketi' tarafından organize edilen, bir çok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen Adana 7'nci Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı ile eş zamanlı olarak Adana 7'nci Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı'nın ortak açılışının 6 Kasım'da saat 12.00'da yapılacağını bildirdi.
Baş, "Çukurovalı tüm çiftçilerimizi Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde fuara davet ediyoruz. Tarım fuarı bugüne kadar bölgemizin yıldızı olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir" dedi. BY(BY)(05.11.2013, FOTOĞRAF) ////////////// Yoksul öğrencilere diş muayenesi HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KSİAD), yoksul öğrencileri ücretsiz ağız ve diş sağlığı taramasından geçirdi.
İskenderun Çalışanlar Yardımlaşma ve Eğitim Derneği'nde (ÇAYED) eğitim gören öğrencilerle buluşan diş hekimleri Bestami Yılmaz, Şule Kahraman miniklerin diş kontrollerini yaparak diş ve ağız sağlığı konusunda bilgilendirdi.
Diş Hekimi Şule Kahraman, insan sağlığında diş bakımının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Küçük yaşta dişlere önem verilmesi ve bol bol fırçalanması için çalışmalar yapıyoruz. Burada öğrencilerimizi sadece muayene edeceğiz. Öğrencilerimize diş bakımı ve diş sağlığının insanlar için ne kadar önemli olduğunu anlatmak için çeşitli broşürler de getirdik. Eminin öğrencilerimiz bu broşürler sayesinde dişlerine daha da önem verecekler" dedi.
KİSİAD Başkanı Tamer Eker ise sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında yoksul öğrencilere böyle bir hizmeti sunduklarını belirtip, "Aralarında diş doktoruna hiç gitmeyen veya diş doktoruna gitmekten çekinen öğrencilerimiz için bu tür uygulamanın yerinde olacağı kanısındayım" diye konuştu. UA(BY)(05.11.2013, FOTOĞRAF) //////////// Liselilere güvenli hayat semineri HATAY Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında yürütülen 'Benimde Geleceğim Var Projesi' kapsamında lise öğrencilerine seminer verdi.
Hatay Polis Meslek Yüksekokulu'nda iki ayrı oturumda gerçekleştirilen seminerde Antakya Yıldız Selahattin Mıstıkoğlu Kız Meslek Lisesi, Osman Ötken Anadolu Lisesi, Antakya Anadolu Lisesi, Hüseyin Özbuğday Anadolu Lisesi, Atatürk Ticaret Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve Erol Bilecik Endüstri Meslek Lisesi okullarında eğitim gören yaklaşık bin öğrenciye
çocukların ve gençlerin maruz kaldığı olaylar ve bu olaylar karşısında güncel hayatta dikkat etmeleri gereken tedbirler ile ilgili bilgi aktarımı yapıldı.
Etkinlikte ayrıca Hatay Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından yakın dövüş savunma teknikleri gösterisi ile müzik dinletisi sunumu yapıldı. ME(BY)(05.11.2013, FOTOĞRAF) /////////////// İskenderun'a sağlık yatırımı HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde hizmet veren Özel İskenderun Gelişim Hastanesi'nin 9 bin metrekarelik yeni hizmet binası faaliyete geçti. Toplam 17 bin metrekare kapalı olanda sağlık hizmetini sürdüren Özel İskenderun Gelişim Hastanesi'nin yoğun bakım, çocuk yoğun bakım, kardiyoloji bölümleri genişletildi, iki yeni ameliyathane açıldı.
Hizmete giren yeni binada düzenlenen toplantıya Yalım Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yalım Yıldız, Yalım Group CEO'su Cüneyt Müjde, Hastane Direktörü Ozan Yaşar, bölüm yöneticileri katıldı.
Yeni yatırımlarla ilgili bilgi veren Ozan Yaşar, yeni binada polikliniklerin hizmet vereceğini, eski binanın ise yatan hasta katları olarak değerlendirileceğini söyledi. Yaşar, "Hizmet binamız 17 bin metrekare kapalı alana ulaştı, toplam yatak sayımız 138'e yükseldi. Yoğun bakım ünitelerimiz ciddi anlamda büyüdü. Koridor genişlikleriyle hasta konforuna yönelik çalışmalar yaptık. Hizmet kalitesinin yükselmesi ve hasta konforu bakımından yatırımlarımızı şekillendirdik. Bilgisayarlı tomografi, kalp anjiyo cihazı da devreye girmiş oldu. Onkoloji ile ilgili bölüm de 2014 mart ayında devreye girmiş olacak" diye konuştu.
Yalım Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yalım Yıldız da yatırımların süreceği müjdesini verip, yöre halkının şifayı yüzlerce kilometre uzakta aramaması için çaba göstereceklerini bildirdi. UA(BY)(05.11.2013, FOTOĞRAF) /////////// Reyhanlı'da AK Parti adayları tanıtıldı HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde AK Parti İlçe Başkanlığı, 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylarını tanıttı.
Belediye Düğün Salonu'nda yapılan toplantıda AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, İlçe Başkanı Mehmet Hacıoğlu, yerel seçimlerle ilgili bilgiler verip, 9 Kasım günü Antakya'da temayül yoklaması yapılacağını belirtti.
Daha sonra yeniden aday adayı olan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Hasan Söker, Musa Yüksekgönül, Mehmet Ata Bilgiç yaptıkları konuşmalarda hem kendilerini tanıttı ve hem de AK Parti'nin oy oranının yükselmesi için el birliği ile çalışma içerisinde olacaklarını söyledi. FD(BY)(05.11.2013, FOTOĞRAF) ///////////// Altın Oran'dan 'özgürlük ve kadın' sergisi ADANA'da faaliyet gösteren Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu yeni merkezinde ilk sergisini açtı. Kuzey Adana'nın ilk sanat galerisi olan merkezde 'Özgürlük ve Kadın' temalarımın konu edildiği 39 fotoğrafçının 42 eseri izlenime sunuldu. Etkinliğe katılan davetliler, fotoğrafları beğeniyle inceledi. Sergi Küratörü Nazan Gökkaya, Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu'nun her hafta cuma günü bir etkinliğinin olacağını duyurdu. Galerinin mimarı Mine Liman'a teşekkür eden Gökkaya, Adana'ya şık bir galeri kazandıran platform kurucusu Dr. S. Haluk Uygur'a da teşekkür etti. BY(BY)(05.11.2013, FOTOĞRAF) //////////// Erzinli kadınlardan öğrencilere kıyafet yardımı HATAY'ın Erzin İlçesi'nde Kadın Dayanışma Derneği yöneticileri, ekonomik durumu zayıf olan öğrencilere kıyafet yardımında bulundu.
Ali Rıza Büyüker Ortaokulu ve 75'inci Yıl Ortaokulu'na giden Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Songül Karaosmanoğlu ve yöneticileri, 30 öğrenciye kıyafet yardımında bulunarak, sevindirdi.
Dernek olarak amaçlarının topluma faydalı işler yapmak olduğunu belirten Songül Karaosmanoğlu "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim hayatı boyunca sıkıntı yaşamamaları bizim için çok önemlidir. Üyelerimiz ile birlikte esnaf ve ev kadınlarımızı ziyaret ediyor, derneğimizin amacını anlatıp, yardım sağlıyoruz" dedi. Karaosmanoğlu, öğrencilere kıyafet yardımında bulanan hayırseverlere teşekkür etti. BY(BY)(05.11.2013, FOTOĞRAF) ////////// Erzin narenciye festivaline hazırlanıyor HATAY'ın Erzin İlçesi'nde bu yıl 4'üncüsü organize edilen Erzin Uluslararası Narenciye Kültür ve Sanat Festivali 23-24 Kasım'da yapılacak.
Türkiye'de narenciye üretiminin yüzde 20'sinin gerçekleştirildiği Erzin'in tanıtımına büyük katkı sağlayan Narenciye Kültür ve Sanat Festivali'nin bu yılki etkinliklerinde yörenin kültürünü yansıtacak sempozyumlar ve narenciye üreticilerini bilgilendirme toplantılarının öne çıkacağı belirtildi. BY(BY)(05.11.2013, FOTOĞRAF) /////////// Burcu ile Egemen muradına erdi ADANA'da beden eğitimi öğretmeni Egemen Şahin, gönlünü kaptırdığı bilgisayar öğretmeni Burcu Tokmak ile görkemli bir düğünle evlendi.
Kentin deneyimli gazetecilerinden Zekeriya Şahin, oğlunun mürüvvetini görmenin mutluluğunu akraba ve dostlarıyla birlikte yaşadı.
Şambayat Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Egemen Şahin ile Kars Halefoğlu Cumhuriyet Ortakulu Bilgisayar Öğretmeni Burcu Tokmak, Aspendes Düğün Salonu'ndaki törenle dünya evine girdi. Genç çiftin nikahını Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz kıydı. Zihni Aldırmaz nikah töreninden sonra gelin ve damada bir çift kahve fincanı ve kahve ikram ederek, "Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı varmış. Siz de iki kişisiniz bu 80 yıl demektir. Siz 80 yıl birbirinizi üzmeyeceğinize söz verirseniz, ben de sizin nikah akdinizi imzalayacağım" dedi. Aldırmaz, aldığı söz üzerine de imzayı attı ve "Kanunun bana verdiği yetkiyle sizleri karı koca ilan ediyorum. Ömür boyu saadetler diliyorum. " diye konuştu.
Nikah merasiminden sonra Burcu-Egemen çifti, dostları ve arkadaşlarıyla piste uzun süre dans etti ve oyunlar oynadı. Evlatlarının en mutlu gününde gururlanan Zekeriya- Nesrin Şahin ile Mahmut-Macide Tokmak çiftleri de davetlilerle tek tek ilgilendi. BY(BY)(05.11.2013, FOTOĞRAF) ///////////////// Kozan Kalesi gelin-damat bulaşma yeri ADANA'nın Kozan İlçesi'nde dünya evine girecek çiftler, düğün öncesi restore edilen Kozan Kalesi'ne gelip, tarihi atmosferde fotoğraf çektirerek mutluluklarını ölümsüzleştiriyor.
Restorasyon sonrası eteğinde seyir terasları yapılan ve şehir manzarası izlenen Kozan Kalesi, dinlenmek ve eğlenmek için gelen vatandaşların yanı sıra nişanlanan veya evlenen çiftlerin de gözdesi oldu. Tarihi mekanda bol bol fotoğraf çektiren çiftler arasında Elif ve Şükrü Kılıç da yer aldı. Damat Şükrü Kılıç, bu mutlu günlerini stüdyo yerine tarihi Kozan Kalesi'nde doğal bir ortamda kutladıklarını belirtip, Belediye Başkan Kazım Özgan'a teşekkür etti. YK(BY)(05.11.2013, FOTOĞRAF)