DENİZLİ’de yapımı devam eden şehirler arası otobüs terminalinin inşaatında sona gelindi. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 100 bin metrekare kapalı alana sahip terminalin mart ayında hizmete açılacağını söyledi.
Yapımı iki yıldan bu yana devam eden Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin Türkiye’nin en büyük otobüs terminallerinden biri olacağını belirten AK Parti’li Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “100 bin metrekare kapalı alana sahip terminal ile Denizli hem yeni bir yaşam alanına hem de ticari bir merkeze kavuşacak” dedi.
Yıkılan otobüs terminalinin yerine yapılan ve yer altında inşa edilen şehirlerarası otobüs terminaliyle ilgili bilgi veren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye'nin en büyük ulaşım komplekslerinden birini faaliyete geçireceklerini kaydetti. Denizli’nin kabuğuna sığmadığını vurgulayan Başkan Zolan, “Burası Denizli'nin en hareketli mekanlarından biri olacak. Günlük binlerce insanın uğrak noktası olacak. Bir ay içinde kullanıma açacağız. Şu an iç dekorasyon çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Bulunduğu bölgede inanılmaz bir değişim yaşatacak olan terminal zamanla istasyon ile entegre edilerek ulaşımda bir bütünlük sağlanacak” dedi.
Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, () Fotoğraflı