DENİZ Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi tarafından planı hazırlanan ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile görüşmeleri yapılan sualtı müzesi projesi önümüzdeki günlerde DTO Antalya Şube Başkanı İnanç Kendiroğlu tarafından BAKA'ya sunulacak.

Meksika'nın Karayip Denizi'nde bulunan dünyaca ünlü sualtı müzesinin bir benzerini Antalya'da kurmayı hedefleyen DTO Antalya Şube Başkanı Kendiroğlu, çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Önümüzdeki birkaç ay içinde projenin sunulacağını belirten Kendiroğlu, en kısa sürede müzeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Müzenin kurulacağı yer olarak Side'nin düşünüldüğünü vurgulayan Kendiroğlu, müzenin hem Antalya'nın hem de bölgenin sualtı turizm potansiyeli için dünya çapında tanıtım imkanı sağlayacağını kaydetti. Kendiroğlu, projenin hayata geçmesinin ardından Antalya'nın özellikle müzenin kurulduğu bölgede dalış turizminde çağ atlayacağını sözlerine ekledi.

Proje hakkında BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile görüştüğünü belirten Kendiroğlu, "Oldukça olumlu yaklaşıldı. Projenin ayrıntılarını hazırlıyoruz. En kısa sürede gerekli yerlere başvurularımızı yapacağız" dedi.

Turizmin 12 aya yayılması kapsamında destek paket için müracaat etmeye hazırlandıklarını anlatan Kendiroğlu, sualtı müzesi projesinin de bu paket içinde yer aldığını dile getirdi.

DÜNYANIN İKİNCİ SU ALTI MÜZESİ OLACAK

Meksika'da Cancun yakınlarında bulunan dünyanın ilk sualtı müzesi, yeni bir mercan resifi oluşması için 400 insan heykelinin yerleştirilmesiyle dikkati çekmişti. Mercan kayalıkları, deniz canlılarını gündeme getirme, doğal çevrenin korunmasına yönelik bilinç oluşturma amacıyla kurulan müze, dünyanın her yerinden gelen sualtı sporcuları için önemli bir cazibe merkezi konumunda. (FOTOĞRAFLI)