İZMİR’de, Ege Üniversitesi Konservatuvarı’nda eğitim gören 5 arkadaş, harçlıklarını çıkarmak için haftanın üç günü Alsancak semtindeki Mumlu Meyhane’de dans ediyor.
Ege Üniversitesi Kanvervatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri Meltem Aldemir, İnci Karaoğlu, Selin Bulut, Osman Merze ve Burak İzgü, okuldan kalan zamanlarda Alsancak’taki Mumlu Meyhane’de danslarıyla, oryantal şovlarıyla ve zeybek gösterileriyle izleyenlerin beğenisini topluyor. Üniversite hayatlarına başlar başlamaz, harçlıklarını çıkarmak için dans etmeye başlayan arkadaşlar, bugünlerde grup kurmaya hazırlanıyor. Üniversiteli gençler, özel diktirdikleri kostümleri ile de dikkat çekiyor. Haftanın üç günü, yaklaşık 2 saat dans eden gençler, mekana gelenleri coşturuyor.
Mumlu Meyhane sahiplerinden Gökhan Ulubel, üniversiteli dansçıların işlerini çok iyi yaptıklarını belirterek, “Dansların üzerine kattıkları heyecanı müşterilerimiz çok beğeniyor. Her gün ilk günkü gibi aynı heyecanla dans ediyorlar. Biz de arkadaşlarımıza bu sayede destek olmuş oluyoruz” dedi.
YURTDIŞINA GİTMEK İSTİYORLAR
Küçük yaşlardan itibaren dansa meraklı olduklarını ve dans etmekten büyük keyif aldıklarını belirten İnci Karaoğlu, Meltem Aldemir, Selin Bulut, Osman Merze ve Burak İzgü, Ege Üniversitesi Konservatuvarı’nı bitirdikten sonra yurtdışına gideceklerini söyledi. Arkadaş arasında kurdukları grup ile birlikte çalıştıklarını belirten İnci Karaoğlu, “Yavaş yavaş ekibimiz tamamlandı. Hepimiz profesyonel olduğumuza inanıyoruz. Çeşitli dans okullarında oryantal, Latin dansları, halk dansları gibi itli dans dersleri veriyoruz. Hepimiz birbirimizle uyum içindeyiz. Bu yıldan sonra okulumuz bitecek ve daha büyük projeler ile yurtdışına gitmeyi planlıyoruz” dedi.
FOTOĞRAF