BALIKESİR'in Karesi İlçesi Turplu Köyü'nde, Balıkesir Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ve Balıkesir İŞKUR Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen, Çıpıt Dokuma Kursu'nu tamamlayan 25 kadın kursiyer, sertifikalarını aldı. Kursiyerler, meslek sahibi oldu.
Karesi İlçesi’ne bağlı Turplu Köyü'nde 256 saatlik Çıpıt Dokuma Kursu’nu başarıyla tamamlayan kadınlar için düzenlenen sertifika töreni, eski sağlık evi bahçesinde gerçekleştirildi. Törene, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da katıldı. Vali Turhan, Turplu Köyü'nün, eğitime, bilgiye açık olduğunu, geçtiğimiz yıl düzenlenen şayak dokuma kursuna da büyük ilgi gösterildiğini belirterek, “Buraya her geldiğimde kendimi, kendi köyümde gibi hissediyorum. Sizlere hizmet etmek bizler için bir onur kaynağı. Geleneksel sanatlarımızın yaşatılması, tekrardan hayat bulması; köylülerimize geçim kaynağı, bir ekmek kapısı olması açısından çok önemli. Çıpıt dokuma kursunun organize edilmesinde emeği geçen Köy Muhtarı Zühtü Dağlı ve burada eğitim gören kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Balıkesir’in büyükşehir statüsüne geçmesi ile köylerde daha güzel hizmetler olacağını ileri süren Vali Turhan, köylülerin her türlü ihtiyacında, kapısının her zaman açık olacağını vurguladı. Köylülerden talep gelmesi durumunda yeni kurslar açmayı planladıklarını bildiren Turhan, çıpıt kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi, başarılar diledi. Tören sonrası, eski sağlık evinde çıpıt dokuyan kadınları izleyen Vali Turhan, makası eline alıp, eski kumaşları kesti, ardından bahçede gözleme yapan kadınlarla sohbet etti. Turhan, töreni izleyen çocuklara da oyuncak dağıttı.
Hilmi DUYAR / BALIKESİR, ()
Fotoğraflı