İZMİR’in Aliağa ilçesinde CHP’den belediye başkanı aday adayı olan Hakkı Ülkü, tüm kamoyu araştırmalarında önde çıkması ve Merkez Yürütme Kurulu’ndan oybirliği ile isminin Parti Meclisi’ne gönderilmesine karşın aday gösterilmediğini iddia ederek Aliağa Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.
CHP Parti Meclisi’nin Aliağa’da belediye başkan adayı olarak Hakkı Ülkü’nün açıklanmamasını eleştiren Ülkü taraftarları Genel Merkez'i de faks ve telefon yağmuruna tuttu. Dün (salı) akşam saatlerinde Aliağa Beşiktaşlılar Lokali'nde toplanan Hakkı Ülkü ve sevenlerine CHP Aliağa İlçe Örgütü yöneticileri de eşlik etti. Yaklaşık bin kişiden oluşan grup sloganlar atarak Aliağa Demokrasi Meydanı’ndan CHP binası önüne yürüdü.
Hakkı Ülkü'ye desteklerini belirten kalabalık, “Aliağa hakkını geri istiyor”, “Aliağa aşkıyla, herkes hakkıyla”, “Dik dur eğilme, partilin seninle”, “Aliağa uyuma hakkına sahip çık” sloganları attı.
Kalabalığa hitaben basın bildirisini Salih Karadayı okudu. Bildiride, “Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu'nun ’ya bu liste ya ben’ dayatması ile adayların adı değiştirildi. Hiçbir demokratik toplumda görülemeyecek bu karar, demokratik refleksi üst düzeyde olan Aliağa halkının kabul edeceği bir karar değildir. Kentle ilgili birçok kararı demokrasi platformu adı verilen bileşenleri ile alma geleneği olan Aliağalılar bunu kendilerine hakaret sayar. Kendisini partinin üstünde gören ve Aliağa halkını hiçe sayarak aday belirleme lüksüne hiç kimse sahip olamaz” ifadelerine yer verildi.
“HALKIN İSTEĞİYLE ADAY ADAYI OLDUM”
Alanda desteklerini belirten vatandaşların yanına gelen Hakkı Ülkü ise “Ben çok istediğimden değil, halkımız çok istediğinden dolayı aday adayı oldum. Halkımız dedi ki; ’Burada bir belediye yönetimi var. Bu belediye bu işi yapamıyor. Çeşitli şekilde belediye hakkında dedikodular var. Belediye mafyalaştı’. Ben de sizlerin bu söylemlerine kulak vererek aday adayı oldum. Açıklanan tercihi huzurunuzda kınıyorum” dedi.
Aliağa'da yapılan beş ayrı anketin sonuçlarına göre yüzde 60 ila 75 aralığında kendisinin çıktığını kaydeden Ülkü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki 18 kişilik Merkez Yürütme Kurulu'ndan oybirliği ile yine kendisinin çıktığını iddia etti. Son aşama olan Parti Meclisi’ne kendisinin adının gönderildiğini ileri süren Ülkü, “Bu noktadan sonra İzmir'deki zat devreye girerek, benim adımı değil de, şu an atanan arkadaşımızın adını tek isim olarak sunulmasını sağlıyor. Benim ismim Parti Meclisi'nde sunulmuş olsaydı en az 40 oyla Aliağa'nın adayı ben gösterilecektim. Tüm bu ayak oyunlarına karşı şimdi soruyorum; bu durumda ne yapardınız? Ben ve bana destek veren arkadaşlarımız buna tepki gösterdiği için buradayız” diye konuştu.
Diğer yandan yürüyüşe katılan Aliağaspor taraftarları ise ’Hakkı Ülkü Başkan, Aliağa şampiyon’ sloganları ile Hakkı Ülkü’ye destek verdi.
ALİAĞA, ()
FOTOĞRAF