MANİSA’nın Akhisar İlçesi’ne bağlı Sazoba Köyü ile Beyoba Beldesi’nde gece mitingleri düzenleyen CHP’li 8 milletvekili, AK Parti hükümeti ve mecliste kabul edilen bazı yasa değişiklikleriyle ilgili eleştirilerde bulundu.
CHP’li Tunceli milletvekilleri Kamer Genç, Veli Ağababa, Mersin Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Milletvekili Candan Yüceer, İstanbul Milletvekili M. Hilal Kaplan, Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz ve Özgür Özel’in katıldıkları Sazoba Köyü ve Beyoba beldesi mitinglerinde, kadınların çokluğu dikkat çekti.
Manisa Milletvekili Hasan Ören’in açış konuşmalarını yaptığı Sozoba ve Beyoba mitinglerinde, tüm milletvekilleri hükümetin meclise sunduğu yasa teklifleri ile ilgili eleştirilerde bulundu. Bazı antidemokratik yasalar karşısında CHP grubunun dik duruş sergileyerek mücadele verdiğini kaydeden Hasan Ören, internet ve HSYK yasaları için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını bildirdi. Seçim çalışmaları için dolaştıkları Anadolu’da halkın iktidardan şikayet ettiğini ileri süren Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel ise, tek çıkış yolunun CHP iktidarı olduğunu söyleyerek,“Manisa’nın büyükşehir belediye başkanlığı görevini üstlendiğimizde belde ve köylerimizin ortak taşınmaz mallarına hiç dokunmadan sizlerin istekleri doğrultusunda kullanımlarını sağlayacağız. Taşınmaz malların gelirlerini de aynı belde ve köyler için harcayacağız. Yapılan ilk genel seçimlerde CHP iktidar olduğunda, köylerimizin tüzel kişiliği olan muhtarlıklar ve belde belediyeleri olmasını sağlayan yasaları parlamentoya sunacağız” dedi.
Akhisar Belediye Başkan adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu da, “Akhisar merkeze hangi hizmeti sunarsak aynılarını köylere ve beldelere sunacağız. Hatta daha da ileri giderek geri kalmış, hizmetin özellikle verilmediği yerlere pozitif ayrıcalık yapacağız” dedi.
Haldun AKYÜZ / AKHİSAR, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF