MANİSA’nın Akhisar ilçesinde belediye başkan adayını yaptıkları eğilim yoklaması ile belirleyen CHP’li üyeler, bu kez belediye meclis üyeleri için sandığa gidecek.
CHP’li Akhisar belediye meclis üyelerini belirlemek için yarın (pazar) eğilim yoklaması yapılacak. 40 kişinin aday adayı olarak müraacat ettiği meclis üyeliği için 25 kişi seçilecek.
CHP Akhisar Başkanı Avukat İsmail Fikirli, 8 Aralık’ta yaptıkları eğilim yoklamasında partiye üye olan 2589 üyeden 2121’inin oy kullandığını söyleyerek belediye başkan adayını belirlediklerini kaydetti. Pazar günü Tütün Otel Büyük Salon’da belediye meclis üyelerinin sıralamasını yapacaklarını hatırlatan Fikirli, “Belediye meclis üyesi olmak için 13’ü kadın olmak üzere 40 arkadaşımız başvurdu. Akhisar Belediyesi’nin meclis üyeliği için yapacağımız eğilim yoklamasında partililerimiz en az 13 en fazla 25 isim işaretleyecekler. İlçe yönetimi ve belediye başkan adayımızın 3’er kişilik kontenjan hakkı bulunacak. Başkan adayımızı belirlediğimiz gibi üyelerimizi özgür iradeleri ile yapılacak eğilim yoklamasında oy kullanmaya bekliyoruz” dedi.
Haldun AKYÜZ / AKHİSAR, ()
Fotoğraf