CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat, “BASİAD adaylarla buluşuyor' konulu toplantıda işadamlarına projelerini anlattı. Sözat, “Herşeyden önce kolayca ulaşılabilen bir başkan olacağım” dedi.
CHP'li belediye başkan adayları, belediye meclisi üyesi adaylarıyla işadamları ve sanayiciler Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) tarafından Karesi AVM'de düzenlenen “BASİAD adaylarla buluşuyor' konulu toplantıda biraraya geldi.
Açılış konuşmasını yapan BASİAD Başkanı İsa Tamer Çelik, “Yeni seçilecek belediye yönetimiyle şehrin sorunlarını çözmek için elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi. Başkan Çelik, Balıkesir'in hem yüzölçümü, hem de diğer verileriyle büyük bir il olduğuna, bu sebeple yeni yasayla gelecek olan büyükşehir belediyesi yönetimini çok yoğun bir çalışma beklediğine dikkat çekti.
TARIM VE HAYVANCILIK DESTEKLENECEK
Sami Sözat da seçilir ve belediye başkanı olursa yapacağı çalışmalar ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Bir çiftçi ve yüksek ziraat mühendisi olan Sözat, konuşmasına Balıkesir'in tarım alanındaki olanaklarına ve sorunlarına dikkat çekerek başladı. Sözat, “Herşeyden önce kolayca ulaşılabilen bir başkan olacağım. Seçildiğimde bir tarımcı olarak Balıkesir'in bu sorunlarına çare bulur ve 'bir zamanlar Balıkesir'de bir ziraatçi başkan vardı. Çok güzel hizmetler yaptı' dedirtirsem ne mutlu bana" diye konuştu.
CHP olarak yerel seçimlere çok iyi hazırlandıklarını, iyi bir ekiple yola çıktıklarını söyleyen Sözat, Balıkesir'in en büyük sorunlarından biri olan işsizlik sorununa da çare bulmak için Organize Sanayi Bölgesi'nin daha geliştirileceğini, yeni yatırımlar yapılmasına öncülük edeceklerini belirtti. Sözat, “Gençler ve evkadınları için meslek kursları açacağız. Gençler için spor tesislerini hiç ihmal etmeyeceğiz. Üniversite öğrencileri için yasalar çerçevesinde burslar vereceğiz, öğrencilere, gençlere sahip çıkacağız. Balıkesir'de tarıma dayalı sanayi gelişmiş, ama Balıkesir'de 5 yıldızlı bir otel yok. Bir fuar alanı mutlaka yapılmalı. Balıkesirspor'u Süper Lige de taşımalıyız. Balıkesir'de bir tane tiyatro salonu yok, bir tane sineması kalmış. Balıkesir'in bir kültür şehri olması için bir kültür sitesi yapılması şart. 2’nci bir üniversitemiz niçin olmasın?” dedi.
YOKSULLARA SOSYAL DESTEKLER VERİLECEK
Sosyal devlet olmanın, sosyal demokrat anlayışın gereklerini belediye olarak mutlaka yerine getirmek istediklerini de vurgulayan Sözat sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yoksullar ve kimsesizler için bakımevleri yapacağız. Yaşlılar için bakım ve temizlik destekleri verilecek, engellilere sahip çıkılacak. Fakir mahallelerde 'sağlık merkezleri' , ihtiyaç içindeki aileler için 'halk eczaneleri' kuracağız. ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ilaç sağlanacak. Fakirler için aşevleri yapılacak. Öğrencilere okul kıyafetleri yardımı yapılacak. Gençlerimizin yaratıcılığını artırmak için onların projelerini gerçekleştirmesine destek olacağız. Yoksullara TOKİ ile değil belediye imkanları ile konut sağlayacağız. Bizim camilerimize saygımız hep var. Camilerimizin bakımı ve temizliğini üstleneceğiz. Balıkesir'de raylı sistem kolay değil, ama mutlaka bu konu üzerinde duracağız. ARGE çalışmalarına önem vereceğiz. Şehrin trafik sorunu mutlaka çözülmeli. Fakat bu sorunu dışarıdan gelen insanlarla değil, Balıkesir'i tanıyan insanlarla birlikte çözeceğiz.”
EVLERİ DAHA UCUZ ISITACAĞIZ
Balıkesir'de doğalgazla ısınıldığı halde ciddi bir hava kirliliği bulunduğunu ve doğalgazın çok da ucuz olmadığına vurgu yapan Sözat, Balıkesir'de toprak ısısından yararlanarak, 'ısı pompası' sistemi ile evlerin ısıtılacağını açıkladı. Sözat, bu sistemle vatandaşın aylık yakıt giderinin 72 lira seviyesinde olacağını, şuanda doğalgazla ısınmanın ortalama 210 lira olduğunu belirtti. Sözat, bu konuda üniversite ile birlikte bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.
Toplantıya CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Karesi ve Altıeylül belediye başkan adayları Ender Biçki ve Mehmet Ali Çiçek de katıldı.
Coşkun YAMAN/BALIKESİR() foto