SEÇİM çalışmaları kapsamında esnafı gezip, vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, 17 Aralık operasyonuyla AK Parti’nin yolsuzluklarının ortaya çıktığını belirterek, bunları unutturmak için çalışanlara İzmirlilerin gereken dersi sandıkta vereceğini söyledi
İzmir Barosu eski Başkanı ve CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, seçim çalışmaları kapsamındaki gezilerine devam ediyor. Bu kapsamda Çankaya ve Alsancak semtlerini dolaşan Pekdaş, çarşı esnafını ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti. CHP’li gençlerin de eşlik ettiği programda ilk olarak Çankaya esnafını dolaşan Pekdaş, her dükkana girdi. Esnafın sıkıntılarını, yerel yönetimlerden beklentilerini ve taleplerini dinleyen Pekdaş, Türkiye’nin içinde bulunduğu darboğazdan kurtulmasının tek yolunun yerel seçimlerden geçtiğini söyledi. 30 Mart seçimlerinde AK Parti’ye mutlaka bir ders verilmesi gerektiğini vurgulayan Pekdaş, iktidarın yolsuzluklar yaptığını, bunların üzerini örtmelerine asla izin vermeyeceklerini dile getirdi. İzmirlilerin 17 Aralık operasyonunu unutmayacağını belirten Pekdaş, “Bizler ayakkabı kutularından çıkan dolar ve euroları, yatak odalarından çıkan para sayma makinelerini unutmayacağız. Bunun için, 17 Aralık’ı unutturmayacağız, Silivri’de tutuklu olanları unutturmayacağız, HSYK değişikliğini, internet yasaklarını unutturmayacağız. 30 Mart’ta AKP’nin Türkiye’yi içine soktuğu bu karanlık gidişe artık dur diyeceğiz. Gün bir olma, birlik olma dönemidir. AKP’nin karanlığına karşı aydınlık Türkiye’yi korumak her Konaklının her İzmirlinin görevidir. Bu dönem bu görevi üstlenme dönemidir” dedi.
“SİZE NAZAR DEĞMESİN”
Gezinin ikinci durağında İzmir’in en güzel sokaklarından biri olan “Sevgi Yolu’nu ziyaret eden Pekdaş, burada kitapçı ve gümüşçü tezgahlarını gezdi. Gezi sırasında Sevgi Yolu’nda kendi el işi cam takılarını satan Müzeher Sevin, Sema Pekdaş’a “Size nazar değmesin” diyerek üzerinde nazar boncuğu motifi bulunan el işi cam kolyeyi hediye etti. Gezisini nazar boncuklu kolyeyle sürdüren Pekdaş, Konak’ın çok kültürlü, çok renkli yapısını korumak için var güçleriyle çalışacaklarının sözü verdi. Her bir doku için farklı ve etkin çalışma yapacaklarını dile getiren Pekdaş, “Artık siyasetin de başka türlü yapılması lazım. Gezi’nin sorumluluğu var üstümüzde. “Ben karar verdim bu böyle olmalı! Ben karar verdim oldu! Ben karar verdim olacak!' türü bir yönetici yerine, tüm insanları dinleyen, tüm kurumları dinleyen, birlikte karar alma süreçlerini işleten bir yöneticiye gerek var” diye konuştu.
(AÖ)
FOTOĞRAF