CUMHURİYET Halk Parti (CHP) Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, Soma İlçesi’nde esnafı ziyaret edip, halka seslendi, 30 Mart’taki seçimlerde destek istedi.
Seçim çalışmaları için Soma’ya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, ilgi gördü. Kırkağaç Boğazı Mevkisi’nde partililer tarafından karşılanan Özel, seçim otobüsüyle ilçede bir süre tur attı. Daha sonra partisinin seçim bürosu önüne gelen Özel, halka seslendi. AK Parti Hükümeti’ne sert eleştirilerde bulunan Özel, “Esnafın köylünün ve emeklinin isyanını görmemezlikten gelen bir iktidar şimdi de 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerden vatandaştan oy istiyor. Bunların ne yüzle oy istediklerini hala anlamış değilim. Bunlar yetmezmiş gibi bir de 17 Aralık’ta patlak veren ve dünya gündemine oturan yolsuzluk olaylarında yaşananları hepimiz çok iyi biliyoruz. Daha evvel, “Benim savcım, benim polisim görevini en iyi şekilde yapar' diyen bir başbakan övgü yağdırdığı savcı ve polisleri görevden aldı. Bu savcı ve polislerin görevini yaptığını bir anda unutan Başbakan, soruşturmanın ucu kendilerine dayanacağını anlayınca yaygarayı koparttı. Benim halkım bu tür olayları asla ve asla unutmaz. Bu yerel seçimlerde korktuğu için CHP’ye çamur atmaya başladı. Atatürk’ün kurduğu bu parti gümbür gümbür iktidara geliyor” dedi.
Yerel seçimlerde Soma’dan belediye başkan adayı olarak Bahri Yılmaz’ın aday gösterildiğini vurgulayan Özer, “Kendisinin, ekibiyle beraber Soma’ya çok güzel işler yapacağını garantisini veriyorum. 10 yıldan beri Soma’da yapılanları hepimiz görüyoruz. Soma, bunların fazlasını hak eden bir ilçe. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde ise sizlerin oylarıyla Allah nasip ederse başkan olacağım” diyerek, destek istedi.
Özel, 30 Mart’taki seçimlerin iktidardaki AK Parti’nin darbe alacağı ilk basamak olacağını da öne sürdü.
Şevket YILMAZ / SOMA, ()
FOTOĞRAF