CHP'den belediye meclis üyesi aday adayı olan Doğu ve Güneydoğu kökenli 10 isim, aday gösterilmedikleri gerekçesiyle partilerinden istifa ederek, seçim sürecinde CHP'yi desteklemeyeceğini açıkladı.

Atatürk Parkı'nda bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Doğu ve Güneydoğu kökenli CHP'li belediye meclis üyesi aday adayları, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. Meclis üyesi aday adayları Tahsin Balık, Abdulaziz Akkaya, Atilla Temirhanoğlu, Aziz Taş, Timur İnanç, Deniz Kaya, Binali Doğan, Ömer Kahraman, Kamil Söker ve Belgin Yıldırım adına Abdulaziz Akkaya basın açıklamasını okudu.

BUNUN DİĞER İSMİ ÖTEKİLEŞTİRME

Doğu ve Güneydoğu kökenli isimler olarak Antalya'nın merkez ilçelerinde CHP'den belediye meclis üyesi aday adayı olduklarını belirten Abdulaziz Akkaya, "Yıllardır Antalya'da yaşamaktayız. Bu seçim döneminde yerel yönetimlerde görev almak için partimize müracaat etmiştik. Yapılan listelerde hiçbir arkadaşımıza hiçbir ilçede yer verilmediği anlaşılmıştır. Bunun diğer ismi ötekileştirmedir. Görüyoruz ki, aynı uygulama Alevi kardeşlerimize de yapılmıştır. Sosyalistler, aydınlar ve Atatürk devrimcilerine de yer verilmemiştir" dedi.

İSTİFA EDİYORUZ, DESTEKLEMEYECEĞİZ

Sadece Kepez'de yaşayan 95 binin üzerinde insanın temsilcilerinden mahrum bırakıldığını ifade eden Abdulaziz Akkaya, şöyle devam etti:

"Diğer ilçelerde yapılanlar Kepez'den farklı değildir. Ayrıca bu süreçte izlenen yöntemleri de demokratik bulmuyoruz. Ne ön seçim, ne temayül yoklaması ne de anket yoklamaları gibi bir değerlendirme içerisinde bulunmadan özellikle Kepez'de ve genelde hiçbir bayana yer verilmemiştir. Oysa tüzüğümüzün gereği yüzde 33 kadın kotası uygulanması gerekir. Kadınlar konusunda kotayı doldurmadıkları gibi hem belediye meclis üyesi adaylıklarında hem de belediye başkan adaylıklarında hiçbir kadın yer almamaktadır. Antalya'nın kaderini ne yazık ki 2-3 kişiye bıraktılar. Biz bu sorumluluğu taşımamak için buradayız. Sonuç olarak partimizi sevmemize rağmen bu haksızlıkların bir daha başkalarına yapılmaması için partimizden istifa ediyoruz. Bu süreçte de desteklemeyeceğiz."

AKAYDIN'A AĞIR SUÇLAMA

Meclis üyesi aday adaylarından Timur İnanç da Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel'in, meclis üyesi listelerinde doğulu ve güneydoğulu isimlere seçilebilir noktalarda yer verdiğini söyledi. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Akaydın'ın ise böyle bir davranış içinde bulunmadığını kaydeden Timur İnanç, Akaydın'ı kelle avcılığı yapmakla suçladı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Timur İnanç ayrıca, parti seçim okuluna katılmayan ve 30 Eylül tarihine kadar kayıt ücretini yatırmayanların meclis üyesi adayı gösterilmeyeceği yönünde parti meclisince genelge hazırlandığını belirterek, "Şimdi görüyoruz ki MHP ve DYP'den gelenler parti meclisinin kararları hiçe sayılarak meclis üyesi adayı gösterilmişlerdir. Bundan dolayı ben bu genelgenin altına imza atanlar hakkında 'nitelikli dolandırıcılıktan' suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)